Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Διακοπές Χριστουγέννων: Τρεις μαγευτικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Διακοπές Χριστουγέννων: Τρεις μαγευτικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος είναι μια από τις πρώτες επιλογές για απόδραση κοντά στην Αθήνα όλες τις εποχές του χρόνου – το ίδιο ισχύει και για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο είναι πολλοί και για όλα τα γούστα μιας και συνδυάζουν την όμορφη φύση και την οργάνωση σε τουριστικές υποδομές.

Είτε προτιμάς μεγαλύτερα χωριά ή μικρότερους οικισμούς, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα περιβάλλεται από δάση και τρεχούμενα νερά, βουνά και μεγάλες εκτάσεις που ανοίγει το μάτι σου.

Το σημαντικό είναι ότι μεταξύ άλλων θα βρεις καταλύματα που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους ταξιδιωτών αλλά και σε όλα τα βαλάντια. Το μόνο που χρειάζεσαι, επιπλέον, είναι χρόνος και διάθεση για να στήσεις το ταξίδι σου.

Στεμνίτσα: Όπως είπαμε, τα μέρη για απόδραση στην Πελοπόννησο είναι πολλά. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτή τη φορά τρία μεταξύ των οποίων και η Στεμνίτσα.

Ένα ήσυχο και γραφικό χωριό, από τα δημοφιλέστερα του Μαινάλου. Εκεί, περίπου στα 1.000 μέτρα υψόμετρο θα απολαύσεις τη χειμερινή φύση ανάμεσα σε καρυδιές, πλατάνια και κερασιές.

Πολλές φυσικά είναι και οι πιθανότητες να απολαύσεις χιονισμένα τοπία ενώ κάθεσαι δίπλα σε ένα τζάκι.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα αρκετά γνωστό χωριό, μπορείς να απολαύσεις ήσυχες στιγμές και όχι την πολυκοσμία που θα βρεις στα πιο κοσμικά στέκια της Πελοποννήσου. Η βόλτα στα καλντερίμια και στην πλατεία είναι must.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις