Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Διακοπή ρεύματος: Παραμένουν τα προβλήματα – Αγώνας δρόμου από τους τεχνικούς

Διακοπή ρεύματος: Παραμένουν τα προβλήματα – Αγώνας δρόμου από τους τεχνικούς
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Γενικευμένες οι διακοπές ρεύματος μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της Παλλήνης
– Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι
– Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Μετρό – Παραμένουν τα προβλήματα σε τραμ και τρόλεϊ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Αττική έχει μείνει για πολλές -πλέον- ώρες χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στους δρόμους, να μην λειτουργούν σωστά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Τραμ και τρόλει), ενώ άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, καταστηματάρχες δεν μπορούσαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ η αγωνία ήταν έκδηλη για τα ευπαθή προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν καταγγελίες πως μέχρι και τις 19:0, σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Άνω Βριλήσσια και Γέρακα δεν έχει επιστρέψει το ρεύμα, περισσότερες από τέσσερις ώρες μετά την διακοπή!

Υπάρχουν αναφορές πως σε κάποια σημεία στα Άνω Μελίσσια η βλάβη αποκαταστάθηκε…

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο ΑΔΜΗΕ με νεότερη ανακοίνωση για την διακοπή ρεύματος ανέφερε ότι:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι στις 16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς  Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια.  Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος».

Όπως αναφέρουν αναγνώστες του newsit.gr έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σχεδόν όλες οι περιοχές της Αττικής. Σε επικοινωνία που είχαν στις 5 το απόγευμα μαζί μας αναγνώστες από τον Γέρακα τα Μελίσσια και τα Βριλήσσια, ανέφεραν ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα από τις 2 το μεσημέρι.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται για το κομμλατι που ηλεκτροδοτεί το μεγαύτερο μέρος της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το πρόβλημα πιθανότατα να προκλήθηκε όταν επιχειρήθηκε να τροφοδοτηθούν με ρεύμα πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι.

Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στου Μακρυγιάννη, στην Αγία Παρασκευή, στην Πεντέλη, στο Πικέρμι, στα Γλυκά Νερά, στο Ηράκλειο, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στην Γλυφάδα, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, στο Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, στον Αλιμο, στην Αργυρούπολη, στου Παπάγου, στο Νέο και στο Παλαιό Φάληρο, στα Μελίσσια, στο Βύρωνα, στην Παλλήνη, στα Ιλίσια, στη Νέα Ελβετία, στο Χαλάνδρι, στα Βριλήσσια και στην Κηφισιά, στο Παγκράτι και στον Άγιο Δημήτριο.

Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές η ηλεκτροδότηση επανέρχεται σταδιακά, αλλά η ενημέρωση που έρχεται από τον ΑΔΜΗΕ αλλά και από το υπουργείο Ενέργειας είναι με το σταγονόμετρο. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας ανέφερε:

«Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

Όσον αφορά στα ΜΜΜ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό. Στους δρόμους επικράτησε για αρκετή ώρα χάος αφού δεν λειτουργούσαν σχεδόν πουθενά τα φανάρια. Η τροχαία αναγκάστηκε να βγάλει τροχονόμους σε πολλές κεντρικές αρτηρίες για να ρυθμίζουν την κίνηση. Πάνω από 100 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ.

Δείτε πως περιγράφει την κατάσταση ένας καταστηματάρχης:

Δείτε την εικόνα από Αγίου Κωνσταντίνου και Μενάνδρου στην Ομόνοια

Αν είστε σε περιοχές που δεν έχετε ρεύμα επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις