Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Διαμαρτυρία στην Αλβανική Πρεσβεία για τη φυλάκιση Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

Διαμαρτυρία στην Αλβανική Πρεσβεία για τη φυλάκιση Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

Διαμαρτυρία βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από την Αλβανική Πρεσβεία για την φυλάκιση Μπελέρη – Κοκαβέση στη Χειμάρρα.

Αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του Φρέντη Μπελέρη, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, δηλαδή των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας, Θοδωρής Γκούμας, έχουν συγκεντρωθεί στη διαμαρτυρία έξω από την Αλβανική Πρεσβεία και ζητούν την άμεση αποφυλάκισή τους.

«Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους συνθήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών:

«Η Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους Χιμαραίους που μένουν στην Αθήνα αλλά και κάθε Βορειοηπειρώτη, κάθε Ελλαδίτη, κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαΐου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας.

Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι οι πρακτικές του “Σιγκουρίμι” δεν θα μείνουν αναπάντητες».

«Δεν θα μας τρομάξουν»

«Πρωτίστως απογοήτευση» νιώθουν οι Έλληνες της Χειμάρρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας, στις τηλεοπτικές κάμερες. «Δεν το έχουν καταφέρει να μας τρομάξουν και αυτό φάνηκε την Κυριακή των εκλογών», πρόσθεσε.

«Είναι ο πρώτος δήμαρχος που εξελέγη φυλακισμένος», δήλωσε από τη μεριά του ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη και συμπλήρωσε πως «είχε απέναντί του ένα βαθύ κράτος».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις