Ελλάδα

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κατά της βίας σε βάρος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία

Στις 18.00 η ώρα στο Σύνταγμα η Colour Youth Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, 'Ιντερσεξ άτομα) και ετεροφυλόφιλων νέων Αθήνας διοργανώνει διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στη Ρωσία η κοινότητα υφίσταται πόλεμο. Να σκεφτούμε μόνο, πως με νόμο έχει θεσμοθετηθεί στη Ρωσία η απαγόρευση κάθε μορφή επαφής μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Πολλές φορές οι ΛΟΑΤΚΙ ομάδες της Ελλάδας έχουν μιλήσει για αυτά που γίνονται κατά των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, και δεν λαμβάνονται ποτέ υπ’ όψιν κατά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάββας Κλεάνθους από την Colour Youth.

Τα ποσοστά της βίας που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται εναντίον τους, ίσα-ίσα που παθητικά ενθαρρύνονται, υπογραμμίζει ο κ. Κλεάνθους.

Η Colour Youth είχε κινητοποιηθεί και κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, με δράσεις διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο, στη ρώσικη πρεσβεία και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Σπάρτη: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με πυροσβεστικό
Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με πυροσβεστικό
Τροχαίο στη Σπάρτη
Θρήνος στην κηδεία της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιαννάκη στο Ηράκλειο - Βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο»
Το «παρών» στην κηδεία της 46χρονης, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στο γκαράζ του σπιτιού της, έδωσαν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και τοπικοί φορείς, που εξήραν το ήθος και τον επαγγελματισμό της
Κηδεία της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιννάκη 5