Ελλάδα

Διαμαρτυρία των επιστημονικών φορέων στο υπ. Εργασίας κατά του ασφαλιστικού (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στο δρόμο βγήκαν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (μηχανικοί- τεχνικοί, δικηγόροι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, οικονομολόγοι) ενάντια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν "έκτρωμα".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εργαζομενοι που συγκεντρωθηκαν στην πλατεία κλαυθμωνος, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ λένε “όχι”, στα επαγγελματικά ταμεία και στην ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφαλιση. 

Ζητούν ακόμη “αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο της υγείας.

Οι επιστημονικοί φορείς που συμμετέχουν στη συγκεντρωση καταγγέλουν την κυβερνηση και την ηγεσία των επιστημονικών φορέων πως ο διάλογος τους ειναι “κάλπικος”.

“Η κυβερνηση καλεί υποκριτικά σε διάλογο για τους όρους σφαγής μας. Οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων προβάλλουν μια κάλπικη γραμμή δήθεν απόρριψης του νομοσχεδίου ωστοσο αποδέχονται πλήρως την πολιτική το κεφαλαίου και της ΕΕ για την ανταποδοτικότητα”, λένε χαρακτηριστικα οι εργαζομενοι στο Newsit. 

“Οι μικρότερες εισφορές που τέζα διεκδικούν παραμένουν αφόρητα υψηλές κινούνται εντός του πλαισίου της ανταποδοτικότητας και οδηγούν σε χαμηλότερες συντάξεις. Δεν εχουμε να περιμένουμε τιποτα θετικό”, προσθέτουν οι εργαζομενοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Ακούσαμε θόρυβο όπως σε τρακάρισμα, μύρισα πετρέλαιο» λέει ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό
«Ο καπνός ανέβηκε μέσω του κλιμακοστασίου σε όλη την πολυκατοικία» ανέφερε ο Γιώργος Παπαδόπουλος ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η Αφροδίτη Νέστορα
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη εναντίον πολιτικών της ΝΔ
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 98 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων, με εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας – Σηκώθηκαν 9 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, μήνυμα του 112 για εκκένωση
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από 11 εναέρια μέσα
Η φωτιά στη Φθιώτιδα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
20