Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: «Μας είπαν να βάλουμε μάσκες και να είμαστε ψύχραιμοι», περιγράφει στο newsit.gr εργαζόμενος στην περιοχή

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: «Μας είπαν να βάλουμε μάσκες και να είμαστε ψύχραιμοι», περιγράφει στο newsit.gr εργαζόμενος στην περιοχή

«Μας ζήτησαν να παραμείνουν στο κτίριο και να βάλουμε όλοι μάσκες», λέει στο newsit.gr εργαζόμενος σε διπλανή εταιρεία από αυτή που σημειώθηκε η διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη κι είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Στιγμές τρόμου κι αγωνία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στου Ρέντη όταν υπήρξε μεγάλη διαρροή αμμωνίας από κύκλωμα ψύξης σε μεγάλη εταιρεία ψυγείων. Αμέσως το σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν τη διαρροή.

Αμέσως οι υπάλληλοι της εταιρείας απομακρύνθηκαν, ωστόσο ένας από αυτούς που μάλλον εκτέθηκε σε μεγάλη ποσότητα αμμωνίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αττικό, όπου και νοσηλεύεται διασωληνώμενος.

Μεγάλη αναστάτωση όμως προκλήθηκε και σε διπλανές εταιρείες όπου βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι. «Μας ζήτησαν να παραμείνουμε εντός του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από την εταιρεία που υπήρξε διαρροή αμμωνίας.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας μας είπε να φορέσουμε όλοι μάσκες για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να παραμείνουμε ψύχραιμοι», λέει ο εργαζόμενος διπλανής εταιρείας και συνεχίζοντας τονίζει: «Καταλάβαμε ότι έχει συμβεί κάτι σοβαρό και πολύ σύντομα είδαμε και την Πυροσβεστική να καταφθάνει στο σημείο. Υπήρχε η μυρωδιά της αμμωνίας ακόμα και στο υπόγειο που βρισκόμασταν εμείς».

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τη διαρροή, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισαν και την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο εργαζόμενος που νοσηλεύεται προσπάθησε να διορθώσει μια βλάβη που είχε προκληθεί στο σύστημα μεταφοράς αμμωνίας με αποτέλεσμα να εκτεθεί στην επικίνδυνη χημική ουσία και να λιποθυμήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη οδηγήθηκαν πριν λίγη ώρα ο υπεύθυνος της εταιρείας, ο υπεύθυνος ασφαλείας και δύο αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι θα καταθέσουν στα πλαίσια της δικογραφίας που αναμένεται να σχηματιστεί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις