Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Διαθεσιμότητα για τον επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα!

Διαθεσιμότητα για τον επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής και εκπρόσωπος του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με έδρα την στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος καθώς και δύο άλλα στελέχη του γραφείου.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr, έγινε εισβολή της OLAF (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης) στο γραφείο του κ. Αντωνακόπουλου και άλλων δυο στελεχών. Αυτό έγινε την περασμένη εβδομάδα. Αιφνιδιαστικά, στελέχη της OLAF, εισέβαλαν στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και αφού διέταξαν τον κ. Αντωνακόπουλο να βγει άμεσα από το γραφείο απέκτησαν πρόσβαση στους υπολογιστές και όλο το υλικό που ήταν εντός του γραφείου και απαγόρεψαν την πρόσβαση στον κ. Αντωνακόπουλο και τους δύο συνεργάτες του αξιωματούχους του γραφείου.
Η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, Marjory van den Broeke, επιβεβαίωσε ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο κ. Αντωνακόπουλος και άλλα δύο στελέχη. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια συνήθων οικονομικών ελέγχων διαπιστώθηκαν ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.
Οι συναλλαγές αυτές οργανώθηκαν και εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου από την Γραμματεία Διασύνδεσης (γραφείο) των Αθηνών και έθεταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους. Μετά από εσωτερική έρευνα, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ.

πηγη: bankingnews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις