Ελλάδα

Διαζύγιο – εξπρές! Τι αλλάζει και πότε

Διαζύγιο ... φαστ τρακ σε μια μέρα θα μπορούν να εκδώσουν οι ενδιαφερόμενοι. Προϋπόθεση αυτό να είναι συναινετικό.

Διαζύγιο με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών με μια απλή και άμεση διαδικασία προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο.

Το συναινετικό διαζύγιο θα μπορεί να εκδοθεί άμεσα με μια συμβολαιογραφική πράξη. Οι σύζυγοι θα μπορούν με τους δικηγόρους τους να πηγαίνουν σε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο όπου θα συντάσσεται η σχετική πράξη που θα πιστοποιεί τη λύση του γάμου και η οποία θα έχει ισχύ δικαστικής απόφασης.

Οι δύο πλευρές θα μπορούν μάλιστα να εκπροσωπηθούν μόνο από τον δικηγόρο τους.

Στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα παιδιά απαιτείται η ρύθμιση της επιμέλειας και ο χρόνος επικοινωνίας, αλλά και η διατροφή τους.

Οι όροι θα μπορούν να συμπεριληφθούν στην ίδια πράξη ή σε άλλη με ισχύ τουλάχιστον δύο ετών.

Ο γάμος θεωρείται ότι έχει λυθεί από την ημέρα κατάθεσης αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο.

Λύση του θρησκευτικού γάμου με δύο επιπλέον κινήσεις

Στην περίπτωση συναινετικού για τη λύση θρησκευτικού γάμου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα κάνει και την παραγγελία λύσης του γάμου. Η εισαγγελική παραγγελία και η συμβολαιογραφική πράξη θα υποβάλλονται στη Μητρόπολη όπου ανήκει ο Ναός που τελέστηκε ο γάμος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρίση των Ιμίων: Η αποκωδικοποίηση των επιχειρήσεων, το τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο και τα στρατηγικά λάθη
Η «διαφωνία χαρακτήρων» της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι κανόνες εμπλοκής που περίμενε ο Στόλος αλλά δεν πήρε ποτέ και τα διδάγματα του 1987 που λησμονήθηκαν
Η ομάδα των Τούρκων βατραχανθρώπων αποχωρεί από την δυτική Ίμια το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996
Έπεσαν σοβάδες σε τάξη δημοτικού σχολείου στο Γαλάτσι - Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και δάσκαλοι
Το σοβαρό ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου - Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει πως το κτίριο είναι παλιό και δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης
Σοβάδες