Ελλάδα

Διεκόπη η δίκη για το σκάνδαλο De Puy

Διεκόπη για την 1η Νοεμβρίου 2016 η δίκη των 24 κατηγορουμένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, για την υπόθεση "DePuy" (θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson) που αφορά στη πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμού, με τη δωροδοκία γιατρών και στελεχών νοσοκομείων.

Το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας η οποία επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υποθεση απέρριψε τα αίτηματα αναβολής τριών κατηγορουμένων( ενός αλλοδαπού στελέχους της εταιρίας και δυο Ελλήνων κατηγορουμένων) λόγω ασθένειας. Ωστόσο η δίκη διεκόπη καθώς ένας κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο υπεράσπισης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε με «καπέλο» άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, όπως το ΚΑΤ, Παπανικολάου και το Αττικόν.

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρίας κατηγορούνται πως πέτυχαν να προωθήσουν τον εξοπλισμό στα ελληνικά νοσοκομεία δωροδοκώντας και τάζοντας δώρα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού που εντοπίστηκε από την έρευνα των ανακριτών διαφθοράς, ο οποίος εκτός από τις υψηλότατες αμοιβές λάμβανε και παροχές σε είδος όπως εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, εισιτήρια για συνέδριο στην Κούβα κ.λπ. Αποκαλυπτικό είναι και ένα e-mail που έστειλε στις 13/11/2000 ένας εκ των κατηγορουμένων προς Βρετανό συγκατηγορούμενό του, στο οποίο αναφέρει επί λέξει: «Όπως γνωρίζεις, αυτά τα λεφτά είναι κίνητρα μετρητών και πληρώνονται καθαρά στους αποδέκτες…», ζητώντας ουσιαστικά το σύνολο του 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2001 προκειμένου να το διανείμει.

Σήμερα παρόντες στη δικαστική αιθουσα ηταν δεκάδες νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου και νοσοκομείων προκειμενου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη επικαλούμενη τη ζημία  που κατά το παραπεμπτικό βούλευμα υπέστησαν από τη δράση των κατηγορουμένων.
Ωστόσο η παράσταση θα δηλωθεί μετα την υποβολή εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης των ενστάσεων ακυρότητας της διαδικασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5