Ελλάδα

Διεθνής απάτη 4,5 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη – Ξεγέλασε αμερικανική κλινική με τη βοήθεια του ΑΙ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Φρένο» σε διεθνή απάτη στη Θεσσαλονίκη σε βάρος αμερικανικού κολοσσού, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ έβαλε η Αρχή για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης απάτης, προ ημερών, η προϊσταμένη του λογιστηρίου της αμερικανικής εταιρείας στο χώρο της υγείας, δέχθηκε τηλεφώνημα από υπεύθυνο άλλης εταιρείας.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας της ζήτησε να του καταβάλει το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ (4,8 εκατ. δολάρια).

Η προϊσταμένη του λογιστηρίου προχώρησε στη μεταφορά των χρημάτων, ενώ ακολούθησε τηλεφώνημα από πρόσωπο που είπε ότι είναι ο CEO της εταιρείας – κολοσσός και έτσι έγινε η εκταμίευση.

Κατά πληροφορίες, προέκυψε ότι επιτήδειοι εξαπάτησαν τη λογίστρια μέσω προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που μιμήθηκε τη φωνή του CEO.

Οι αμερικανικές αρχές ( FBI) άμεσα ενημέρωσαν διεθνείς διωκτικές και ελεγκτικές αρχές, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές.

Το ποσό αυτό εντοπίστηκε σε μονοπρόσωπη εταιρεία της Θεσσαλονίκης που ανήκει σε αλλοδαπό πρόσωπο, από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα εντοπίστηκαν λίγο πριν εκταμιευθούν σε λογαριασμό άλλης εταιρείας στο εξωτερικό.

Με ταχύτατες διαδικασίες δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη προκειμένου να δεσμευτεί το επίμαχο ποσό ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές σε Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συμπληρωματικές καταθέσεις των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά
Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Κεφαλονιάς - Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τις διαφορετικές καταθέσεις που έχουν δοθεί για να αποσαφηνιστεί το τι συνέβη στο νοσοκομείο κατά την άφιξη της 19χρονης
Κεφαλονιά
«Πτυχίο αγγλικών κατ’ οίκον σε τρεις μέρες με 1500 ευρώ»: Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη γλωσσομάθεια στην Ελλάδα
Η Ένωση Εξεταστών Γλωσσών στην Ευρώπη ζητά να ελεγχθεί η αξιοπιστία των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στην Ελλάδα - Υπόσχονται πτυχία αγγλικών σε 3 μέρες - Άμεσους ελέγχους ζητά ο ΑΣΕΠ
Σχολείο 5