Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Διήμερο κοντά στην Αθήνα: Τρεις προτάσεις για Σαββατοκύριακο

Διήμερο κοντά στην Αθήνα: Τρεις προτάσεις για Σαββατοκύριακο

Όταν πλησιάζει το σαββατοκύριακο, πολύ συχνά φλερτάρεις με την ιδέα να κάνεις μια απόδραση για ένα διήμερο κοντά στην Αθήνα.

Ευτυχώς οι επιλογές είναι πολλές και μπορείς να επιλέγεις προορισμό ανάλογα με τη διάθεσή σου, το budget σου αλλά και το τι θέλει η υπόλοιπη παρέα ή οικογένεια.

Βουνό ή θάλασσα, τουριστικό μέρος ή πιο ήσυχους προορισμούς, το πιο βασικό συστατικό είναι η καλή σου διάθεση και μια μικρή οργάνωση από πριν, για να περάσεις όσο πιο ξεκούραστα και άνετα γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο. Η άνοιξη είναι, δε, πάντα μια καλή εποχή για να αρχίσεις τις εκδρομές προς τη θάλασσα.

Γαλαξίδι: Στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου, σε μια λωρίδα γης που ακουμπά στη θάλασσα απλώνεται το Γαλαξίδι. Ένας προορισμός που εδώ και πολλά χρόνια προσελκύει ταξιδιώτες από την Αθήνα που θέλουν να περάσουν ένα χαλαρό διήμερο ή τριήμερο.

Η απόστασή του από την πρωτεύουσα είναι περίπου 2,5 ώρες πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα να το επιλέξεις για μία διανυκτέρευση και όχι για μονοήμερη για να μπορέσεις να το ευχαριστηθείς περισσότερο.

Το Γαλαξίδι έχει νησιώτικο αέρα και αυτόματα θα σε μεταφέρει σε ένα περιβάλλον πιο καλοκαιρινό. Η αύρα της θάλασσας είναι σίγουρο ότι βοηθάει πολύ σε αυτό.

Η αρχοντική κωμόπολη της Φωκίδας, που αποτελεί διατηρητέο οικισμό ήδη από το 1978, είναι πολύ οργανωμένη τουριστικά και μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα θες μέσα σε δύο 24ωρα. Αν επισκέπτεσαι πρώτη φορά το Γαλαξίδι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις την εξής διαδρομή για να γνωρίσεις καλύτερα το μέρος.

Θα ξεκινήσεις από την γραφική κεντρική πλατεία Μάμα κοντά στη θάλασσα και θα ακολουθήσεις τον κεντρικό δρόμο που κατηφορίζει στην Αγορά, το κυρίως λιμάνι της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις