Δίκη Αρτέμη Σώρρα: “Τα 600 δισεκ. γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό…”!

intime (αρχείο)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και των συγκατηγορούμενων του για την περιβόητη υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων που φέρεται να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο.

Την Πέμπτη (5.12.2019), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση Σώρρα, κατέθεσε ως μάρτυρας προϊστάμενος ΔΟΥ, ο οποίος επισήμανε πως επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από τα εξώδικα που έστελναν πολίτες.

“Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (…). Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα”, τόνισε ο μάρτυρας.

Δίκη Σώρρα: “Tα χρήματα αυτά είναι υπαρκτά”…

Από την πλευρά του, οφειλέτης ο οποίος επικαλέστηκε το εξώδικο Σώρρα τόνισε στο δικαστήριο “δεν είχα τη δυνατότητα να πληρώσω και δεν υπήρχε ρύθμιση τότε. Πήγα στο Καματερό σε ένα γραφείο και μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα ταμεία, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες, και σε εμένα”.

Όπως επισήμανε επίσης προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια παρά το γεγονός πως δεν το πίστεψε, προσθέτοντας “σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ’ έξω;”.

Ο εν λόγω μάρτυρας είχε οφειλή 50.000 ευρώ ενώ στο Δικαστήριο κατέθεσε ένας ακόμα οφειλέτης με χρέος 150.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Ο μάρτυρας μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση του πως “τα χρήματα αυτά είναι υπαρκτά”.

“Τα 600 δισεκ. γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν…”

Πρόεδρος: Δηλαδή πιστεύετε ότι το ελληνικό δημόσιο δέχθηκε να τα πάρει;

Μάρτυρας: Αν ασχολείσαι με αυτά πολλά χρόνια, το καταλαβαίνεις. Είμαι βιοτέχνης, αλλά ξέρω από λογιστικά. Ήταν πολύ μεγάλο νούμερο.

Ο μάρτυρας μάλιστα χαρακτήρισε τον Αρτέμη Σώρρα έναν “καθημερινό άνθρωπο όπως όλοι”.

Όπως επισήμανε “Ήταν έξυπνος, αλλά δεν του έκανα και ψυχογράφημα. Δεν ερχόταν με τη Rolls Royce. Τον είχα δει 2 – 3 φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές…”.

Σημειώνεται πως η δίκη διεξάγεται με ταχείς ρυθμούς καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μήνο προσωρινής κράτησης του Αρτέμη Σώρρα.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή (6.12.2019).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι επιπτώσεις του πολυεπίπεδες. Το 33% των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης. ... Διαβάστε περισσότερα
Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Οδήγηση και αλκοόλ είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της “14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα”. Αλκοόλ και οδήγηση ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Τι ισχύει από σήμερα στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Αττική και Θεσσαλονίκη στο μικροσκόπιο. Πως θα γίνεται η κυκλοφορία μετά τις 00.30 το βράδυ
Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. “Μαύρος” Οκτώβριος με υπερδιπλάσια κρούσματα και νεκρούς. Πως θα κυκλοφορούν οι εργαζόμενοι το βράδυ και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.