Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: Η καθηλωτική Ιωάννα Παλιοσπύρου και η προκλητική Έφη

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: Η καθηλωτική Ιωάννα Παλιοσπύρου και η προκλητική Έφη

Συγκλονιστική ήταν η σημερινή (30.09.2021) ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου από την 36χρονη Έφη, το Μάιο του 2020.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν καθηλωτική στην τρίωρη κατάθεση της, μπροστά στη δράστιδα, η οποία αιφνιδίασε τους πάντες με την παρουσία της στο δικαστήριο, αλλά και την άκρως προκλητική συμπεριφορά της. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν ενάμιση χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι, που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας. 

«Όταν μου το έριξε ήταν σαν να ήταν ένα μπουκάλι με νερό. Ό,τι έφυγε επάνω μου ήταν με μία κίνηση και ήρθε όλο πάνω μου και με έλουσε από το κεφάλι μέχρι κάτω. Kατευθείαν θόλωσε η όραση μου. Δεν μου είπε τίποτα, με κοίταξε με ψυχραιμία. Nομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω», περιέγραψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, για να παραδεχτεί στη συνέχεια, για το διάστημα που ήταν στο νοσοκομείο πως «σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου».

«Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα είχε επιτύχει το σκοπό της».

Όταν ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση, ο αδελφός της Ιωάννας εκνευρίστηκε.
Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…
Αδελφός θύματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!
Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Click4more: Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της» – Οι καταθέσεις συναδέλφων που αποκαλύπτουν πολλά

Σε μία διακοπή της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε την ψυχραιμία και το σθένος να σταθεί απέναντι από την κατηγορούμενη και να της απευθύνει τα ερωτήματα που τοσο καιρό την βασανίζουν. Εκείνη ατάραχη και ψυχρή δεν απάντησε.

«Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά, όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Ναι παίζεις. “Κοριτσάκι μου”, όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Τότε, ο αδελφός της Ιωάννας Παλιοσπύρου παρενέβη και είπε «σκρόφρα, φίδι! Τολμάς και την κοιτάς;».

Η στιγμή που η Έφη εξόργισε την οικογένεια του θύματος

Τέσσερις λέξεις της 36χρονης κατηγορούμενης προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου ερωτήθηκε από τον δικηγόρο της αν η κατηγορούμενη της έχει ζητήσει συγγνώμη, εκείνη απάντησε αρνητικά, με την 36χρονη Έφη να αντιδρά λέγοντας «Κύριε πρόεδρε σας παρακαλώ», εξοργίζοντας την οικογένεια της Ιωάννας.

Όλος ο διάλογος που οδήγησε στην… έκρηξη

Απόστολος Λύτρας: Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργείας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα.Αυτος είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει. Ποια ειναι η γνώμη σας; Ήθελε η κατηγορούμενη απλά να σας βλάψει;
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτό που συμπεραίνω από τον τροπο που έχει ενεργήσει η ίδια πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεση, λόγω και της μεγάλη περιεκτικότητας του υγρού και το ότι το μετάγγισε σε δοχείο με μεγάλο στόμιο για να πέσει με μία κίνηση πάνω μου, το ότι με εγκλώβισε στο σημείο εκείνο και ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά έχει αποθρασυνθεί και σχεδιάζει να έρθει στο νοσοκομείο για να με αποτελειώσει, μου δείχνουν ότι ήθελε να με σκοτώσει.

Click4more: «Το μάρμαρο έβραζε από το βιτριόλι» – Τι κατέθεσαν η φαρμακοποιός και ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας

Απόστολος Λύτρας: Σας ζητησε μέσω κάποιου προσώπου συγγνώμη;
Ιωαννα Παλιοσπύρου: Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας από την οικογένειά της και δεν έχει ειπωθεί τίποτα ούτε προς εμένα ούτε προς την οικογένειά μου.
Απόστολος Λύτρας: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…
Κατηγορούμενη: Σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε.
Αδελφός Ιωάννας Παλιοσπύρου: Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι! Ε, φίδι μιλάς! Γ@@@ το @@@!
Μητέρα Ιωάννας Παλιοσπύρου: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες…

Με τη συνοδεία αστυνομικών, ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθισε στη θέση της.

Επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Σκοπός της να με αποτελειώσει»

Μετά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η Ιωάννα Παλιοσπύρου με το κεφάλι πάντα ψηλά έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη μάλιστα και στη στιγμή που η δράστις της είπε πως γνωρίζει το λόγο που το έκανε.

«Ψέλλισε ότι δήθεν γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε. Επειδή εκείνη τη στιγμή μου είχε κλείσει αστυνομικός την οπτική επαφή και η αίθουσα δεν έχει καλή ακουστική… Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία. Να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε δεν η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη. Είναι πρόφανες ότι συνεχίζει να παίζει θέατρο. Δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Και πέντε και 10 χρόνια να μείνει φυλακή, θα βγει με σκοπό να με αποτελειώσει».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου 2021.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις