Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δίκη για τροχαίο Παντελίδη: Συζητούνται οι αγωγές Αρνούτη και Κυριάκου για τις αποζημιώσεις

Δίκη για τροχαίο Παντελίδη: Συζητούνται οι αγωγές Αρνούτη και Κυριάκου για τις αποζημιώσεις

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητούνται σήμερα (20.01.2022) οι αγωγές για το τροχαίο ατύχημα στις 18 Φεβρουαρίου 2016 όπου έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή, Μίνα Αρνούτη και Φρόσω Κυριάκου, έχουν καταθέσει αγωγές σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας διεκδικώντας αποζημιώσεις για όσα υπέστησαν εξαιτίας του τροχαίου.

Η Μίνα Αρνούτη και η Φρόσω Κυριάκου τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος με την οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη να επιμένει μέχρι και σήμερα πως εκείνος δεν ήταν στο αυτοκίνητο.

Η Μίνα Αρνούτη, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται και σε δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Παντελίδη, στην αγωγή της, αξιώνει  500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Η Μίνα Αρναούτη στο δικόγραφο της αγωγής που έχει καταθέσει με την οποία διεκδικεί την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία αναφέρεται στα πολύωρα χειρουργεία που έκανε μετά το δυστύχημα και τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα που της έχει αφήσει αυτή η υπόθεση.

Στην αγωγή της επίσης η Μίνα Αρναούτη επισημαίνει πως  ξύπνησε έπειτα από περίπου 40 ημέρες από το τροχαίο,  στη ΜΕΘ και έπαθε σοκ από την εικόνα που αντίκρισε.

 «Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από 2 εβδομάδες» τονίζει στο δικόγραφο της αγωγής.

Συνολικά νοσηλεύτηκε για 189 ημέρες, ενώ υπεβλήθη σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Στο πλευρό της βρισκόταν συνεχώς η μητέρα της. Η ίδια ήταν αδύναμη και ανίκανη να αυτοεξυπηρετηθεί.

Στην αγωγή τονίζει πως σήμερα η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36% κατ΄ελάχιστο, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι θωρακοχειρουργικές βλάβες, αλλά και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της. «Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου» υπογραμμίζει επίσης στην αγωγή της.

Σήμερα θα εκδικαστεί και η αγωγή της Φρόσως Κυριάκου, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο η οποία διεκδικεί το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια και άλλα.

Αγωγή κατά της ασφαλιστικής εταιρίας έχει καταθέσει και η οικογένεια Παντελίδη,  η οποία, παρά τα αντίθετα πορίσματα των δικαστικών αρχών που έχουν καταλήξει πως το πολυτελές τζιπ το οδηγούσε ο τραγουδιστής, επιμένει μέχρι και σήμερα πως οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

Ταυτόχρονα υπάρχουν αγωγές από την ασφαλιστική εταιρεία κατά της οικογένειας Παντελίδη, με την ασφαλιστική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής ήταν υπό επήρεια μέθης και θα πρέπει να πληρώσουν χρήματα που θα επιδικαστούν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις