Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη Λιγνάδη – Κούγιας: «Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί»

Δίκη Λιγνάδη – Κούγιας: «Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί»
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

«Ο κύριος Λιγνάδης, αρχικώς κατηγορήθηκε ότι έπραξε 6 βιασμούς. Στους τέσσερις από αυτούς απηλάγει οριστικά» είπε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε 12 χρόνια για βιασμούς και τον άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο.

«Στον έναν (βιασμό) καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών… Στον άλλον καταδικάστηκε με ψήφους πέντε έναντι δύο… Για όλες τις πράξεις η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι αθώος. Τον καταδίκασε ένα μέρος των ενόρκων» συμπλήρωσε ο κύριος Κούγιας.

Βλάχος: Ατυχέστατη απόφαση της Δικαιοσύνης

«Θεωρούμε ότι ήταν μία ατυχέστατη απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία όμως αυτή τη στιγμή δε μπορεί να ανατραπεί» σχολίασε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, εκπροσωπώντας μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη.

Και συμπλήρωσε: «Όμως ευελπιστούμε ότι η δικαίωση που δόθηκε στα θύματα… είναι το πιο σημαντικό από όσα συνέβησαν σήμερα… Το δικαστικό μας συστημα εξακολουθεί να είναι αναχρονιστικό ως προς τα δικαιώματα των θυμάτων εγκληματικής βίας».

Ο κύριος Βλάχος είπε ότι «προσανατολιζόμαστε να ζητήσουμε να ασκηθεί έφεση για το σκέλος της απόφασης που ήταν αθωωτικό… Αν γίνει δεκτή, θα πάμε ξανά να δικαστεί η υπόθεση από την αρχή στο Εφετείο».

Αναστασία Σταματοπούλου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις