Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα και του φίλου του

Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα και του φίλου του
Φωτογραφία αρχείου

Σε μία ακόμα μήνυση, σε βάρος του τέταρτου καταγγέλλοντα αυτή τη φορά, προχώρησε η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας, ο εντολέας του μηνύει και τον τέταρτο καταγγέλλοντα στην υπόθεση, καθώς και τον φίλο του, ο οποίος εμφανίστηκε ως αυτόπτης μάρτυρας του βιασμού, για ψευδή κατάθεση.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο κ. Κούγιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της 40χρονης, η οποία κατέθεσε πως διατηρούσε πολύχρονη σχέση με τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, που -σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια- της είχε παραδεχθεί πως διατηρούσε σχέσεις με ανηλίκους.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα, έκανε επίκληση και σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διαβάστηκαν στη δικαστική αίθουσα. Η υπεράσπιση επιχείρησε να καταδείξει, με τις ερωτήσεις της, με προσωπικές αναφορές ερωτικού περιεχομένου της μάρτυρα προς τον κατηγορούμενο.

Η κατάθεση του Γιάννη Παναγόπουλου

Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε στο δικαστήριο ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής, Γιάννης Παναγόπουλος. Το όνομα του μάρτυρα ήρθε στο προσκήνιο όταν, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλλοντα περί βιασμού τον Αύγουστο του 2010, είχε υποστηρίξει ότι την επίμαχη περίοδο βρισκόταν μαζί του στην Αίγυπτο, σε ταξίδι αναψυχής.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βρισκόταν στην Αίγυπτο από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, αλλά όχι νωρίτερα, και περιέγραψε ότι ταξίδεψε μαζί του την τελευταία στιγμή, όταν είχε κάποιο ατύχημα ο φίλος του, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματίσει να πάει μαζί του.

«Το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πώς έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «μέχρι και τώρα προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτό το τοξικό πράγμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι για ένα εξάμηνο το 2009 διατηρούσε με τον κατηγορούμενο φιλικές σχέσεις, ενώ τόνισε πως δεν είχε δει τους τέσσερις καταγγέλλοντες μαζί του, αλλά ούτε και άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις