Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Λιγνάδη: Σε διάσκεψη το δικαστήριο για να εκδώσει την ετυμηγορία του

Δίκη Λιγνάδη: Σε διάσκεψη το δικαστήριο για να εκδώσει την ετυμηγορία του

Αποσύρθηκε το δικαστήριο σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μπήκε στις 8:30 στη δικαστική αίθουσα και λίγα λεπτά μετά ανέβηκε η έδρα με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του. Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο ώρες.

Δικαστές και ένορκοι θα αποφανθούν εάν ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2021 πρέπει να κριθεί ένοχος ή αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που αντιμετωπίζει και αφορά τέσσερις καταγγελίες, τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Με αγωνία αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και ο κατηγορούμενος.

Παρόντες στο δικαστήριο όλοι οι καταγγέλλοντες πλην του άνδρα ο οποίος παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Στο δικαστήριο βρίσκονται και ο Νίκος Σ. και ο Βασίλης Κ. οι οποίοι έχουν καταγγείλει τη σεξουαλική τους κακοποίηση από το Δημήτρη Λιγνάδη ωστόσο η πράξη έχει παραγραφεί.

Το παρόν στη δικαστική αίθουσα δίνει και ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η στενή του φίλη Ελένη Κούρκουλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις