Κυριακή, 23 Ιουν.
28oC Αθήνα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα – Αρνήθηκε πως ήξερε για βιασμό

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα – Αρνήθηκε πως ήξερε για βιασμό

Με την κατάθεση της ηθοποιού Θάλειας Ματίκα συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Η ηθοποιός, η οποία συμμετείχε για δύο σεζόν στην παράσταση Μπακαλόγατος, ρωτήθηκε εάν σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα η οποία έχει καταθέσει πως βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008 κατ’ εξακολούθηση.

«Ήταν η κόρη μιας συναδέλφου και πολύ μικρότερη μου. Δεν έχω άποψη» επανέλαβε πολλές φορές η Θάλεια Ματίκα στις επίμονες ερωτήσεις και της έδρας και των συνηγόρων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Πρόεδρος: Σας αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα και η Ελπίδα Νίνου. Πότε γνωρίσατε πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Συνεργάστηκα στο Μπακαλόγατο με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο πρώτες σεζόν. Την γνώρισα ως κόρη συνεργάτιδας μας, ηθοποιού στην οποία ήμουν στο ίδιο καμαρίνι μαζί και με την Αλίνα Κωτσοβούλου. Δε θυμάμαι χρονιά. Δεν έχω καλή μνήμη στις ημερομηνίες. Εγώ έφυγα μετά τη δεύτερη χρονιά.

Η μάρτυρας μετά από την παρέμβαση της υπεράσπισης και του κατηγορούμενου θυμήθηκε ότι ήταν για τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009 στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη συναδέλφου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό 2009 σε βάπτιση ταξιθέτριας; Ήταν πρώτη καταγγέλλουσα με τη μητέρα της και κατηγορούμενος με γιο της. Θυμάστε αυτή βάπτιση;

Θάλεια Ματίκα: Δεν την θυμάμαι. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος. Ήμουν εκεί με τον σύζυγο μου.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάποιο περιστατικό με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι.

Πρόεδρος: Θυμάστε αν αναφέρατε στην κυρία Νίνου κάποιο περιστατικό με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Αυτό που γράφετε στο τύπο; Εγώ δεν έχω πει την φράση στη Νίνου ότι «αυτή τον αγαπά και εκείνος δε της δίνει σημασία».

Υποστήριξη Κατηγορίας: Δε το είπατε ποτέ αυτό;

Θάλεια Ματίκα: Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για την κόρη συναδέλφου μου και θα μπορούσε να απολυθεί.

Πρόεδρος: Τι ρωτήσατε εσείς “γιατί κλαις” την πρώτη καταγγέλλουσα στις τουαλέτες; Της είπατε «φταίει ο Πέτρος» και εκείνη έκανε νεύμα;

Θάλεια Ματίκα: Αποκλείεται να ρώτησα αυτό διότι δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για περιστατικό το 2011 σε θεατρική παράσταση που είχαν πάει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο οποίο η πρώτη καταγγέλλουσα φέρεται να πήγε και να τον αγκάλιασε.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ήσασταν σε μία παράσταση στο Bios… θυμάστε να συναρτηθήκατε με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι. Θυμάμαι είχαμε πει στον Πέτρο για παράσταση, σε αυτό τον εναλλακτικό χώρο και από εκεί μάλιστα πήρε τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Εισαγγελέας: Ακούστηκε ότι η παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσα στο θέατρο ήταν ενοχλητική;

Θάλεια Ματίκα: Όχι δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχω να πω κάτι. Σε αυτή τη θεατρική παράσταση ήταν ένας δεμένος θίασος δεν υπήρχαν ίντριγκες.

Η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη ρωτήθηκε και από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με τη συνεργασία και τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την ίδια να επισημαίνει ότι η συνεργασία τους άρχισε με τον Μπακαλόγατο και ολοκληρώθηκε μετά από την σκηνοθεσία που έκανε ο κατηγορούμενος στο έργο «Ιδιωτικές Ζωές» που ανέβασαν μαζί με το σύζυγο της. «Μετά από αυτό χώρισαν οι ζωές μας» τόνισε η μάρτυρας.

Επίσης, η Θάλεια Ματίκα ρωτήθηκε σχετικά με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και επιβεβαίωσε ότι της είχε πει να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ένορκος: Μπορείτε να μας σκιαγραφήσετε τον χαρακτήρα Φιλιππίδη; Τι αίσθηση σας έχει αφήσει;

Θάλεια Ματίκα: Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Θέλω να είμαι ακριβής. Είναι ένας άνθρωπος που θαύμασα για το ταλέντο του, το οποίο ήταν αστείρευτο. Κάποιες φορές ήταν σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά και κάποιες φορές είχε ακραίες αντιδράσεις και οργής και θυμού και ζήλιας. Μέχρι να συμβούν αυτά που συνέβησαν δεν είχε περάσει από μυαλό μου ότι θα φτάναμε εδώ.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει κάτι για βιασμό;

Θάλεια Ματίκα: Όχι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις