Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εξέτασα την Τζωρτζίνα για τους σπασμούς, κάναμε εξετάσεις και ήταν όλα φυσιολογικά»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εξέτασα την Τζωρτζίνα για τους σπασμούς, κάναμε εξετάσεις και ήταν όλα φυσιολογικά»
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμα ένας μάρτυρας ιατρός εξετάστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, για την οποία είναι προφυλακισμένη η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόκειται για τον Αδαμάντιο Κατερέλο, νευρολόγο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεση του ότι κλήθηκε να εξετάσει το παιδάκι καθώς ειδοποιήθηκε για ένα περιστατικό σπασμών. Όπως είπε πήρε το ιστορικό από τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία του ανέφερε δύο επεισόδια σπασμών κατά τη διάρκεια του ύπνου της 9χρονης.

«Το ένα επεισόδιο μου το περιέγραψε και το παιδί. Της λέω «πως το θυμάσαι;». Μου απάντησε «σαν όνειρο μέσα στον ύπνο». Κάναμε εξετάσεις ήταν όλα φυσιολογικά. Εκεί τελείωσα εγώ. Δεν είχε ενδείξεις η τομογραφία εγκεφάλου ή κάτι παθολογικό» ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αυτό που ήθελαν να εξετάσουν οι ιατροί ήταν εάν επρόκειτο για επιληπτικό επεισόδιο ωστόσο, όπως είπε, τα όσα περιέγραψε η κατηγορούμενη παρέπεμπαν περισσότερο σε παραϋπνία, δηλαδή διαταραχή ύπνου.«Η μητέρα είχε μια ανησυχία για το τι γίνεται. Κάναμε το εγκεφαλογράφημα το οποίο ήταν φυσιολογικό. Με ρώτησε γιατί έπαθε αυτό το παιδί μου κι εγώ το απέδωσα σε διαταραχή ύπνου. Δεν με ρώτησε κάτι άλλο, μίλησε με τους παιδιάτρους για τα περαιτέρω» είπε, επίσης, ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Ο νευρολόγος κατέθεσε επίσης πως οι σπασμοί φαίνονται στις εξετάσεις μόνο όταν πρόκειται για επιληπτικό επεισόδιο και απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκλήθηκαν από κατάποση χαπιών, επισημαίνοντας πως εάν είχε συμβεί αυτό η Τζωρτζίνα θα συνέχιζε να είχε σπασμούς. Επιπλέον, τόνισε πως εάν οι σπασμοί είχαν προκληθεί από υπογλυκαιμικό επεισόδιο, αυτό θα προέκυπτε από τις εξετάσεις αίματος.

Η δίκη συνεχίζεται στις 8 Μαρτίου 2023.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις