Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Όχι» εισαγγελέα στο αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου

Δίκη Πισπιρίγκου: «Όχι» εισαγγελέα στο αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου
Eurokinissi

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας καταλόγισε υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο του ΜΟΔ, ζητώντας την εξαίρεσή της. 

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του», επισήμανε η εισαγγελέας της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξηγώντας ότι:

«Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο».

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε για την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την οποία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «Στο σύνολο τους οι λόγοι δεν αφορούν σε πραγματικά γεγονότα ούτε προέκυψε κάτι αντικειμενικά εμφανές ότι η πρόεδρος έχει προσωπική σχέση ή προσπαθεί να κατευθύνει τη συζήτηση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις