Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δίκη Siemens: Ζητά τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων ο ΟΤΕ

Δίκη Siemens: Ζητά τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων ο ΟΤΕ

Την «τύχη» των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens εξετάζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Σήμερα (06.12.2019) οι νομικοί εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο οποίος παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, ζήτησαν να αποδοθούν στον οργανισμό τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση.

Click4more: Δίκη Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη σε Χριστοφοράκο, Καραβέλα και Μαυρίδη

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για την υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη Siemens.

Το αίτημα του ΟΤΕ, για το οποίο τόσο η εισαγγελέας της έδρας, όσο και το Δικαστήριο, επιφυλάχθηκαν, εδράζεται στο ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.

Την ίδια στιγμή, η Μάρθα Καραβέλα, αιτήθηκε σήμερα δια μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είναι άνω των 70 ετών, να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξη που της επιβλήθηκε, κατ’ οίκον.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος ενώ το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις