Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη – “σταθμός” για 35.000 δανειολήπτες της Eurobank που πληρώνονταν σε… ελβετικό φράγκο

Δίκη – “σταθμός” για 35.000 δανειολήπτες της Eurobank που πληρώνονταν σε… ελβετικό φράγκο

Συζητήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28.09.2017) στο Εφετείο της Αθήνας η έφεση της Eurobank για την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για δάνεια που είχε χορηγήσει σε ελβετικό φράγκο.

Η πρωτόδική απόφαση, για την οποία και έκανε την έφεση η τράπεζα, δικαίωσε απόλυτα 35.000 που έλαβαν δάνειο από αυτήν. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά την συλλογική αγωγή που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης και Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για την έφεση, δεκάδες δανειολήπτες έδωσαν το “παρών” στο Εφετείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτόδικη απόφαση αποδομούσε πλήρως την τραπεζική πρακτική που ακολουθήθηκε στις επίμαχες χορηγήσεις δανείων με τους πολίτες να βλέπουν οποιαδήποτε καταβολή των δόσεων τους να εξανεμίζεται στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το κεφάλαιο του δανείου να αυξάνεται συνεχώς!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε-τελικά- τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων καταχρηστικούς και απαγόρευσε στην τράπεζα να τους χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με αυτούς οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν την οφειλή τους με τη τρέχουσα ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ .

Όπως αναφέρουν νομικοί “κύκλοι” η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται σε οκτώ με δέκα μήνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις