Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίκη της 50χρονης εικαστικού: «Με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου» – Τι αναφέρει μάρτυρας

Δίκη της 50χρονης εικαστικού: «Με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου» – Τι αναφέρει μάρτυρας

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 50χρονης εικαστικού που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, γνωστού οφθαλμιάτρου, πατέρα του παιδιού της, τον Νοέμβριο του 2021, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Στο δικαστήριο κατέθεσε γιατρός, γείτονας του θύματος, ο οποίος ήταν κι εκείνος που περιέθαλψε τον οφθαλμίατρο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. «Ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί. Ήταν τόσο έντονοι σαν να είναι μέσα στο σαλόνι μου. Βγήκα στο μπαλκόνι» κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως άκουσε πυροβολισμούς, μετά σιωπή, μετά φωνές και μετά πάλι πυροβολισμούς. 

«Άκουσα τη φωνή του παιδιού να λέει «τι κάνεις, σκοτώνεις τον μπαμπά μου» και του θύματος να λέει «τι κάνεις τώρα; τι κάνεις τώρα;». Είδα την κατηγορούμενη να φεύγει από την πιλοτή και να κατευθύνεται στο αυτοκίνητο, να παίρνει μία τσάντα και να γυρίζει, φωνάζοντας στο παιδί «πάμε, είναι όλα καλά τώρα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Είδα αιμόφυρτο τον γιατρό»

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε ότι κατέβηκε κάτω και είδε αιμόφυρτο στο πλατύσκαλο τον γιατρό. «Βγαίνω έξω από πόρτα και βλέπω την κατηγορούμενη να είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ζήτησα πετσέτα, να πιέσω την περιοχή που ήταν το τραύμα στο στομάχι του θύματος. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε και το παιδί που κρατούσε το περίστροφο, της είπα να το αφήσει κάτω. Ήρθαν κι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Τους είπα πως έξω είναι η δράστης. Μου έδωσαν ένα ψαλίδι να σκίσω τα ρούχα του θύματος, είχε τραύματα χέρι, πρόσωπο, κεφάλι, στομάχι. Προσπαθούσα να έχω επαφή μαζί του για να μην χάσει το κουράγιο του κι μετά από λίγη ώρα ήρθε και το ΕΚΑΒ» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Την ξέρατε την κατηγορούμενη;

Μάρτυρας : Γνώριζα πως ήταν μία κυρία που είχε παιδί με το γιατρό. Σαν παρουσία την ήξερα. Μία φορά είχε χτυπήσει κουδούνι να ρωτήσει εάν μένει πολυκατοικία ο γιατρός, άλλη φορά είχε χτυπήσει το κουδούνι να μας ενημερώσει ότι κάποιος που μένει στην πολυκατοικία κακοποιεί το παιδί της. Δεν την ήξερα προσωπικά αλλά γνώριζα ότι είχε δημιουργήσει θέματα.  

Η κατηγορούμενη,  η οποία εκπροσωπεί μόνη της τον εαυτό της, στην έναρξη της κατάθεσης του μάρτυρα, κατά την προσφιλή της τακτική σε αυτή τη δίκη, είπε πως αμφισβητεί ότι είναι γιατρός και ζήτησε εξακρίβωση των στοιχείων του. «Γίναμε όλοι γιατροί εδώ!» είπε φανερά εκνευρισμένη απευθυνόμενη προς το δικαστήριο.

Κατάθεση συζύγου θύματος 

Τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει η ίδια και ο σύζυγος της περιέγραψε στο δικαστήριο και η γυναίκα του οφθαλμιάτρου. 

Η μάρτυρας είπε πως η κόρη του θύματος και της κατηγορούμενης μένει μαζί τους από παιδί το 2015 και μεγαλώνει με αγάπη και στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη την ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συζύγου της. «Εκείνη την ημέρα το παιδί χτύπησε το κουδούνι και φώναζε. Εγώ κατέβηκα κάτω και είδα την κατηγορούμενη που χτυπούσε τον σύζυγο μου. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Είχε αίματα, ήταν χάλια. Το παιδί ήταν μπροστά. Η κατηγορούμενη της έλεγε να πάει μαζί της και το παιδί απαντούσε «εσυ προσπαθείς να σκοτώσεις τον πατέρα μου». Το παιδί δεν πήγε κοντά της» περιέγραψε η μάρτυρας. 

Οι σκηνές που κατέθεσε η μάρτυρας πως έχει βιώσει η κόρη του θύματος και της κατηγορουμένης πραγματικά σοκάρουν.

«Μου είχε πει το παιδί μου ότι του είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και του είχε πει ότι «με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου». Ο σύζυγος μου είχε άγχος γιατί με είχε χτυπήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας, με είχε αρπάξει από τα μαλλιά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Κατηγορούμενη: είπατε ότι σας χτύπησα το 2013;

Μάρτυρας : Ακριβώς.

Κατηγορούμενη: Την κόρη μου γιατί την κρατάτε;

Πρόεδρος : Δεν απαντάτε. 

Μάρτυρας : Δεν μίλαγες  με αγάπη…

Κατηγορούμενη : Οι απαντήσεις σας είναι μηνύσιμες εάν δεν έχετε ιδίαν γνώση.

Μάρτυρας : Να χτυπάει το παιδί δεν το έχω δει. Αλλά ψυχολογική βία στο τηλέφωνο έχω ακούσει να της ασκεί…

Κατηγορούμενη : Δεν μου επιτρέπετε να μιλάω στο τηλέφωνο με το παιδί μου.

Πρόεδρος : Σας το μετέφερε το παιδί αυτό; 

Μάρτυρας : Και τα άκουσα και το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει με την μητέρα της. 

Κατηγορούμενη : Το όπλο ποιος το κρατούσε;

Μάρτυρας : Δεν ξέρω 

Κατηγορουμένη : Είστε ψεύτρα. Ντροπή σας να κρατάτε το παιδί μου.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του θύματος στο δικαστήριο, ο οποίος περιέγραψε την 50χρονη κατηγορούμενη ως ένα άτομο «εριστικό, βίαιο» που μάλιστα είχε επιτεθεί στη σύζυγο του. «Έκανε φθορές στο αυτοκίνητο μου στην πυλωτή και όταν πήγε η σύζυγός μου να δει τη ζημιά, την περίμενε κρυμμένη και της επιτέθηκε και πήγαμε στο νοσοκομείο» ανέφερε ο μάρτυρας.

«Δεν είναι δίκαιη διαδικασία Μικτού Ορκωτού! Είστε μεροληπτικοί εώς ρατσιστές μαζί μου!» τόνισε από την πλευρά της, η κατηγορούμενη. 

Η δίκη συνεχίζεται την 1η Δεκεμβρίου με την απολογία της εικαστικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις