Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενστάσεις από την Πολιτική Αγωγή – «Οι διακοπές δεν έχουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση»

Αμέσως μετά την διακοπή του Δικαστηρίου το απόγευμα της Παρασκευής, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης σχολίασε την «παράξενη» κίνηση της εισαγγελέως να «απολογηθεί» στους συνηγόρους υπεράσπισης κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής «γιατί στην πρώτη της τοποθέτηση δεν ζήτησε ελαφρυντικά, κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο».

«Η μάχη των ελαφρυντικών συνεχίζεται» σχολίασε ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του «δεν συντρέχουν οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται οι συνήγοροι υπεράσπισης» και παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του, οι οποίες όπως είπε «δεν έχουν διαψευστεί».

«Η δίκη κινδυνεύει να ξεχειλώσει και να πάει σε μια χρονική παρέκταση. Όλες αυτές οι διακοπές δεν έχουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση και, εν πάση περιπτώσει, τείνω την προσοχή σας στο ότι η δίκη εξακολουθεί, έχει πολλά και κρίσιμα στάδια μέχρι να φτάσει στο τέλος. Θα είμαστε εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή» υπογράμμισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Click4more: Χρυσή Αυγή: Την Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Δικηγόρος Μιχαλολιάκου: «Ξυπόλητοι» όσοι φώναζαν απέξω

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της επιμήκυνσης της διαδικασίας, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι ευθύνονται «οι επανειλημμένες και αντιφατικές εισαγγελικές τοποθετήσεις, οι οποίες πυροδότησαν πολλούς γύρους τοποθετήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια».

«Το ελαφρυντικό της μη τέλεσης αξιόποινων πράξεων αφορά τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες δεν έχουν δραστηριοποιηθεί. Προκύπτει από την διατύπωση του νόμου, από την αιτιολογική έκθεση και από όλη τη φιλοσοφία του νόμου, όχι να διακρίνει ανάμεσα σε μέλη εγκληματικών οργανώσεων αλλά να διακρίνει ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις που δεν έχουν περάσει στο στάδιο της υλοποίησης» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων υπογράμμισε ότι «δεν ευσταθεί διότι η διάρκεια της δίκης για τα ελληνικά δεδομένα υπήρξε εύλογη» αλλά και διότι για τη μεγάλη διάρκεια ευθύνονται και οι κατηγορούμενοι «με τις κωλυσιεργίες, την άσκοπη ανάγνωση εγγράφων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και τις καθυστερήσεις σε απολογίες και αγορεύσεις με αποτέλεσμα να χαθούν δικάσιμοι».

«Το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου δεν υπάρχει πουθενά νομολογημένο ότι είναι υποχρεωτικό όπου υπάρχει λευκό ποινικό μητρώο να παρέχεται το αντίστοιχο ελαφρυντικό» είπε ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε: «Κατά συνέπεια θεωρώ ότι το δικαστήριο έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει, προφανώς και θα το κάνει. Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί χωρίς άλλες διακοπές και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά δεν πρόκειται να έχει καμία απόδοση».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Αμετανόητη η καθηγήτρια που αρνείται να βάλει μάσκα – «Επιθυμώ να δικαστώ

Κορονοϊός: Αμετανόητη η καθηγήτρια που αρνείται να βάλει μάσκα – «Επιθυμώ να δικαστώ

Τα δικαστήρια οδηγήθηκε η καθηγήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Υμηττού που αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα στους χώρους του σχολείου, ακόμη και στην τάξη την ώρα που ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: “Ένας μήνας lockdown σημαίνει απώλεια 5-6 δισ. ευρώ” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων

Κορονοϊός: “Ένας μήνας lockdown σημαίνει απώλεια 5-6 δισ. ευρώ” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων

 Για τις επιπτώσεις ενός γενικευμένου lockdown μίλησε ο Ναπολέων Μαραβέγιας Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα προτείνει ο Μανόλης Δερμιτζάκης. Η μη τήρηση των μέτρων θα φέρει περισσότερα κρούσματα.
Τα κατάφερε ο Έκτορας! Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του

Τα κατάφερε ο Έκτορας! Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του

Ο Έκτορας, ο σκύλος που μαχαιρώθηκε από καθηγητή στη Νίκαια, κατάφερε να ξεπεράσει τα τραύματα του και έτσι επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του.  Το εξοργιστικό περιστατικό ... Διαβάστε περισσότερα