Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνεται το αίτημα αποφυλάκισης του Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνεται το αίτημα αποφυλάκισης του Λαγού

Η ώρα της κρίσης για τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχουν καταθέσει οι καταδικασθέντες ως διευθυντές και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έρχεται σήμερα (06.07.2022).

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, τον Αναστάσιο Πανταζή, τον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη και τον Γιώργο Σταμπέλο. 

Οι κρατούμενοι ζήτησαν κατά την προηγούμενη -πρώτη- συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει από το μηδέν της υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, να αρθεί η κράτηση τους καθώς, όπως  όπως υποστηρίζουν, έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Υπήρχε ένα περιθώριο έξι μηνών που βρισκόμουν στο Βέλγιο και όταν μου ζητήθηκε να επιστρέψω γύρισα πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος βουλευτής που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα θεωρείται ύποπτος φυγής. Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα. Δεν είμαι ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν δεν την δικαιούται ένας ευρωβουλευτής την αναστολή εκτέλεσης ποινής δεν την δικαιούται και κανένας Έλληνας πολίτης. Έδινα τρεις φορές το μήνα το παρών και ήμουν τυπικός και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» τόνισε ο Γιάννης Λαγός.

Παράλληλα, ο καταδικασθέντας επισήμανε «έχω πάθει και μεγάλη οικονομική ζημιά, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο του μέρος μισθού μου. Έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και πέντε άμεσοι συνεργάτες μου».

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σήμερα επί των αιτημάτων ενώ ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη τους.

Σήμερα, το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί και με τα δικονομικά ζητήματα του αυτεπάγγελτου διορισμού των συνηγόρων για τους κατηγορούμενους, τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και την εξέταση του αιτήματος του Νίκου Μιχαλολιάκου για την αναβολή της υπόθεσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις