Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δικηγόρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: Της έριξε πάνω από ένα λίτρο βιτριόλι

Δικηγόρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: Της έριξε πάνω από ένα λίτρο βιτριόλι

«Η κατάθεση της Ιωάννας ήταν συγκλονιστική. Περιέγραψε όλα αυτά που βίωσε. Ακούστηκε ότι ζήτησε βοήθεια από το Θεό διότι δεν περίμενε και η ίδια ότι θα ζούσε». Με αυτά τα λόγια ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, περιέγραψε την κατάθεσή της για την επίθεση με το βιτριόλι που δέχθηκε η κοπέλα, τον Μάιο του 2020. 

«Προσπάθησε να εξιστορήσει τα πάντα στο δικαστήριο. Είπε ότι από απόσταση εξ επαφής, η κατηγορουμένη της έριξε πάνω από ένα λίτρο καυστικό υγρό από απόσταση, 5 με 7 εκατοστά.  Τα ρούχα της έλιωσαν και οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Το αφτί της το αριστερό πραγματικά εξαφανίστηκε…».

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του για την εμφάνιση της κατηγορουμένης στο δικαστήριο.

«Ούτε η κατηγορουμένη ούτε κάποιος από το περιβάλλον της κατηγορουμένης την πλησίασε έστω για μια τυπική συγνώμη. Σήμερα η κατηγορουμένη εντέλει ήρθε στο δικαστήριο και ήταν μία ψυχρή γυναίκα η οποία προφανώς το μόνο μέλημα της σήμερα ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Δε μπόρεσε ούτε καν να κοιτάξει την Ιωάννα στα μάτια».

Για επεισόδιο που έγινε στο δικαστήριο με το αδερφό της Ιωάννας, ο δικηγόρος της είπε:

«Όταν έκανα την ερώτηση στην Ιωάννα αν, έστω και σήμερα, που συναντήθηκε με την κατηγορουμένη, της ζήτησε συγνώμη… Εκείνη την ώρα, η Ιωάννα γύρισε στην κατηγορουμένη, είπε ότι τίποτα δεν έχει πει και εκείνη την ώρα έγινε ένα επεισόδιο με τον αδερφό της Ιωάννας, που ήταν φυσιολογικό. Και με την μητέρα της Ιωάννας. Κάτι προσπάθησε να πει, όχι συγνώμη… Νομίζω ότι έδειξε αδιαφορία περισσότερο και αυτό ήταν που τους εξόργισε. Ήταν αδιάφορη. Καμία ένδειξη μεταμέλειας. Η Ιωάννα την ρώτησε με το που την είδε: Γιατί δε με κοιτάς; Δεν πήρε καμία απάντηση».

Click4More: Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ίσως ήθελε να την αναγνωρίσω»

«Η Ιωάννα έκλεισε την κατάθεσή της, λέγοντας ότι, με αυτά που γνωρίζει από τους γιατρούς για πάρα πάρα πάρα πολλά χρόνια θα κάνει επεμβάσεις, θα επισκέπτεται γιατρούς… Η Ιωάννα θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο. Είναι ένα γενναίο κορίτσι»…

Όσο για το δικηγόρο της κατηγορουμένης, δήλωσε ότι… δε θα δηλώσουν τίποτα. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δικηγόρος, Νίκος Καράμπελας:

«Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης, σεβόμενη απόλυτα το έργο των δικαστών και συμμορφούμενη στη σχετική απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περί απαγόρευσης δημιουργίας συνθηκών τηλεδίκης από τους συναδέλφους, δηλώνει ότι μέχρι το τέλος εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεν προτίθεται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, δήλωση, πολύ δε περισσότερο μετάδοση πληροφοριών που αφορούν την εκδίκαση της υποθέσεως».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις