Ελλάδα

Δικογραφία μετά από δημοσιεύματα για την προμήθεια του C4I

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με τις καταγγελίες πρωην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμα και πρώην πρωθυπουργού για την σύμβαση για το c4i.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήρθε μετά από σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου (εφημερίδα Δημοκρατία κ.α) των οποίων τη διερεύνηση ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προεδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί ακόμα παραπερα και ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς) . Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές
Οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται από μπουρίνια, κεραυνούς, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα χαλαζόπτωσης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ
Καταιγίδα
Καιρός σήμερα: Χαλάζι και μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο