Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δίλοφο: Το χωριό όπου αφήνεις το αυτοκίνητό σου στην είσοδο

Δίλοφο: Το χωριό όπου αφήνεις το αυτοκίνητό σου στην είσοδο

Αρίστη, Πάπιγκο, Βίτσα είναι μερικά από τα πιο γνωστά χωριά στην περιοχή του Ζαγορίου.

Υπάρχει και ένα χωριό το ο οποίο μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό, όμως σαν υποσχόμαστε ότι είναι το απόλυτο ησυχαστήριο και ένα από τα πλέον γραφικά Ζαγοροχώρια. Ο λόγος για το Δίλοφο που θα σου κλέψει την καρδιά, ειδικά αν έχεις επισκεφθεί την περιοχή για να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα.

Το Δίλοφο είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στο κεντρικό Ζαγόρι, χτισμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο στις πλαγιές της Τύμφης. Θα καταλάβεις ότι ξεχωρίζει από τα πρώτα λεπτά κι αυτό γιατί μόλις φτάσεις θα πρέπει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στην είσοδο του οικισμού και έπειτα να συνεχίσεις με τα πόδια.

Ο παράδεισος σε περιμένει, χωρίς αυτοκίνητα, κίνηση και βαβούρα. Εσύ, οι ήχοι της φύσης και τα γέλια ανθρώπων που περνούν χαλαρές στιγμές στο βουνό. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Το γεγονός ότι είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το θεωρούμε πλεονέκτημα μιας και θα περάσεις αυθεντικές στιγμές χωρίς την τουριστική κίνηση που ενίοτε σε δυσκολεύει στις αποδράσεις σου.

Λιθόκτιστα καλντερίμια, πέτρινα παραδοσιακά κτίρια, ξενώνες παραδοσιακοί και φυσικά πολύ πράσινο, είναι το σκηνικό που θα αντικρίσεις. Όταν λέμε παραδοσιακός οικισμός, το Δίλοφο είναι από τα πρώτα που πρέπει να σου έρχεται στο μυαλό.

Αυτό που κάνει επίσης, το συγκεκριμένο χωριού του Ζαγορίου, έχει και την ψηλότερη κατοικία σε όλο το Ζαγόρι, δηλαδή το αρχοντικό Μακρόπουλου.

Όπους βρεθεί στο Δίλοφο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου έχειέχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την Ζαγορίτικη αρχιτεκτονική και να δει τα καλοδιατηρημένα κτίρια μιας άλλης εποχής.

Στο χωριό θα βρείτε ξενώνες και μαγαζιά για καλό και παραδοσιακό φαγητό και πολύ ξεχωριστή φιλοξενία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις