Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Δήλωση γέννησης… στο λεπτό! Με μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο

βρέφος
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Πιο… απλή από ποτέ θα είναι από τον Φεβρουάριο του 2020 η διαδικασία για την δήλωση γέννησης. Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, από τον Φεβρουάριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πώς απλοποιείται η διαδικασία για την δήλωση γέννησης

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.

Click4more: Μεγαλεία! Νέες ταυτότητες και στα… κινητά, μέσω app

Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις