Ελλάδα

Δημητρίου στο πλευρό Ντογιάκου – Ενέργειες ανθρώπων χωρίς καμία δημοκρατική παιδεία!

Με δήλωση της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στέκεται στο πλευρό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος έγινε στόχος τρομοκρατικής ενέργειας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρώτη τη τάξει εισαγγελική λειτουργός της χώρας, Ξένη Δημητρίου κάνει λόγο για ενέργειες ατόμων που «δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μόνο με ειρηνικούς αγώνες μπορούν να λυθούν «τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων».

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Δημητρίου έχει ως εξής: «Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.

Μόνο με ειρηνικούς αγώνες ,σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

“έκλεισαν από τον κόσμον έξω», που θα ‘λεγε κι ο φίλος μου από την Αλεξάνδρεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τζόσουα Χακ: Νέος επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης αναλαμβάνει καθήκοντα επιτετραμμένου στην Αθήνα – Η σταδιοδρομία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αποστολές σε Ευρώπη και Ασία και οι έξι γλώσσες που γνωρίζει
Josh Huck
Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο: Δεμένα τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων – Ακυρώνονται και τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ - Δεν θα αναχωρήσουν ούτε τα πλοία των 21:00 από τον Πειραιά προς την Κρήτη
Απαγορευτικό απόπλου