Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημήτρης Αλειφερόπουλος: Τα λόγια που “λύγισαν” τον δημοσιογραφικό κόσμο

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος πέθανε ξαφνικά σήμερα (20.12.2017) βυθίζοντας σε πένθος όλον τον δημοσιογραφικό αλλά και πολιτικό κόσμο. Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε στην ηλικία των 47 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά ενώ όλοι οι συνάδελφοι του τον αγαπούσαν και έχουν να πουν μόνο μία καλή κουβέντα για εκείνον. Δεκάδες είναι τα μηνύματα που γράφονται στα social media ενώ ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ με μία συγκλονιστική ανάρτηση περιγράφει τις τελευταίες μέρες του Δημήτρη στη Βουλή στην αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών.

Μάλιστα οι συνάδελφοι του, άφησαν μία ανθοδέσμη στο γραφείο του για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του

«Πονάω», απάντησες όταν για πρώτη φορά σε είδα «πεσμένο» σε διάθεση. Πεσμένος… ποιος; Εσύ; Ο πάντα χαμογελαστός πλακατζής που όταν βρίσκαμε λίγο χρόνο πειράζαμε όποιον και όποια βρισκόταν στο διάβα μας…
Δεν ανησύχησα.

«Πονάω» μου ξαναείπες. Κι όπως μου περιέγραφες τους πόνους σου, προσπαθούσα όπως όλοι να σκεφτώ και λίγο σαν γιατρός… Το αναλύσαμε λίγο, σου είπα, μου είπες… Και μετά πιάσαμε τον Αλέξανδρο και τον τρελάναμε στην πλάκα…

«Πονάω» είπες πάλι. Και ήταν φανερό ότι έπρεπε πια να ανησυχείς… Και όσο περιέγραφες πάλι, τόσο μου θύμιζες τον Γιώργη μου. Το ξαδερφάκι μου που έβλεπα πάντα ως τον μεγάλο αδερφό μου.
Με ζώσανε τα φίδια…

Η πλάκα λιγόστεψε. Οι πόνοι μεγάλωσαν. Σε ρωτούσα που πήγες, ποιον είδες, τι σου είπε… Περίμενα να μου δώσεις ένα σημάδι να αποκλείσω αυτό που ήδη είχα γνωρίσει με τρόπο δραματικό.

Αλλά τα φίδια ποτέ δεν έφυγαν…

«Θα μπω στο νοσοκομείο» είπες, ανάμεσα σε κάτι άλλους τετριμμένους ιατρικούς όρους . Μάλλον χάρηκα. Και γύρισα ανακουφισμένος στο γραφείο μου.

Μιλήσαμε και στο τηλέφωνο.

Μετά άρχισαν οι απορίες. Η αναρρωτική σου θα έπρεπε να είχε τελειώσει…
Νέο τηλεφώνημα. Νέοι ιατρικοί …μάλλον τετριμμένοι όροι, νέα εισαγωγή, νέα αναμονή…

Όταν χάθηκε κάθε ελπίδα να έχεις πάρει απλώς μια μεγάλη αναρρωτική άδεια, ήρθε νέο τηλεφώνημα.

Και τότε ο κλοιός με τα φίδια έσφιξε…

Φωνή πνιχτή, σαν του Γιώργη μου, του μεγάλου «αδερφού» μου…

Ήταν η τελευταία φορά που τον άκουσα το Γιώργη, στα 42 του τότε, με δύο παιδάκια κι εκείνος… Με τον ίδιο τρόπο, μετά από ένα τηλεφώνημα, ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κι εσένα ρε Μήτσο…

Θέλω να κλείσω με την πιο γλυκιά κουβέντα που διάβασα για σένα στο διαδίκτυο… «Να προσέχεις τα παιδάκια σου από κει ψηλά..»
Καλή αντάμωση φίλε μου…

*Μην κάνετε like σε όλα αυτά. Ήθελα απλά να ξέρετε πως πέρασε τις τελευταίες του μέρες εδώ, στην αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών, πριν ο Δημήτρης σταματήσει οριστικά να κάνει ρεπορτάζ …

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις