Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διήμερη άδεια!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις πόρτες του Κορυδαλλού, για πρώτη φορά μετά την φυλάκισή του για συμμετοχή στην "17 Νοέμβρη" θα περάσει το πρωί της Πέμπτης, 09.11.2017 ο Δημήτρης Κουφοντίνας!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το αίτημα φέρεται να έχει γίνει δεκτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πρωί της Πέμπτης 09.11.20217 ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από την φυλακή. Σημειώνεται, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής τηρείται… σιγή ιχθύος και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται απολύτως.

Τις πληροφορίες μετέδωσε νωρίτερα η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αποκλείεται να πάρει διήμερη άδεια από τις φυλακές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που είναι καταδικασμένος πολλαπλά σε ισόβια για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»), περιμένει αύριο την απάντηση.

Αυτό, προκειμένου να κάνει χρήση (σ.σ. για πρώτη φορά από τη φυλάκισή του) του δικαιώματος της άδειας εξόδου από τη φυλακή

Αργότερα, την είδηση μετέφερε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει: “Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό. Κατόπιν αυτού, αύριο το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού“.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μια αίτηση που θα… ταράξει τα νερά

Το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έρχεται σε μια… ιδιαίτερη συγκυρία. Ενώ, δηλαδή, ο «νόμος Παρασκευόπουλου» βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας.

Μόλις σήμερα και με αφορμή τα πρόσφατα ειδεχθή εγκλήματα (σ.σ. δολοφονία Δώρας Ζέμπερη και Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επιδόθηκαν σε “πόλεμο” ανακοινώσεων για το ζήτημα.

Γενικά, όμως, τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Έτσι, λοιπόν, το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα απασχολήσει σίγουρα την επικαιρότητα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία) είχε κάνει αντίστοιχη αίτηση για έξοδο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκείνη είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράσης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χριστ. Ξηρός συνελήφθη, τελικά, από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απόπειρα δολοφονίας στη Δροσιά: «Η 27χρονη χειραγωγούσε τον 29χρονο και έγινε ό,τι έγινε» λέει φίλη του δράστη
Την 27χρονη πρώην σύζυγο του 38χρονου και νυν σύντροφο του 29χρονου κατηγορούν οι πλευρές θύματος και δράστη για την απόπειρα δολοφονίας που έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο και τον δεύτερο στη φυλακή
Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον 38χρονο στη Δροσιά
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την προσωρινή παύση προέδρου Εφετών
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της δικαστικής ανεξαρτησίας και, τελικά, της ίδιας της ποιότητας της Δικαιοσύνης σε μια δημοκρατική κοινωνία» τονίζει ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 5
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές της 54χρονης και του 26χρονου – Το ενδεχόμενο αυτοχειρίας και τα κατασταλτικά φάρμακα
Οι αρχές «βλέπουν» δολοφονία του Ολύμπιου από την μητέρα του και αυτοχειρία - Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να κάνει ο 65χρονος Ιταλός
Ο 26χρονος Ολύμπιος, η 54χρονη μητέρα του, Μαρία και το σπίτι στο Αίγιο όπου εντοπίστηκαν νεκροί