Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διήμερη άδεια!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις πόρτες του Κορυδαλλού, για πρώτη φορά μετά την φυλάκισή του για συμμετοχή στην "17 Νοέμβρη" θα περάσει το πρωί της Πέμπτης, 09.11.2017 ο Δημήτρης Κουφοντίνας!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το αίτημα φέρεται να έχει γίνει δεκτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πρωί της Πέμπτης 09.11.20217 ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από την φυλακή. Σημειώνεται, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής τηρείται… σιγή ιχθύος και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται απολύτως.

Τις πληροφορίες μετέδωσε νωρίτερα η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αποκλείεται να πάρει διήμερη άδεια από τις φυλακές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που είναι καταδικασμένος πολλαπλά σε ισόβια για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»), περιμένει αύριο την απάντηση.

Αυτό, προκειμένου να κάνει χρήση (σ.σ. για πρώτη φορά από τη φυλάκισή του) του δικαιώματος της άδειας εξόδου από τη φυλακή

Αργότερα, την είδηση μετέφερε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει: “Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό. Κατόπιν αυτού, αύριο το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού“.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μια αίτηση που θα… ταράξει τα νερά

Το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έρχεται σε μια… ιδιαίτερη συγκυρία. Ενώ, δηλαδή, ο «νόμος Παρασκευόπουλου» βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας.

Μόλις σήμερα και με αφορμή τα πρόσφατα ειδεχθή εγκλήματα (σ.σ. δολοφονία Δώρας Ζέμπερη και Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επιδόθηκαν σε “πόλεμο” ανακοινώσεων για το ζήτημα.

Γενικά, όμως, τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Έτσι, λοιπόν, το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα απασχολήσει σίγουρα την επικαιρότητα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία) είχε κάνει αντίστοιχη αίτηση για έξοδο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκείνη είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράσης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χριστ. Ξηρός συνελήφθη, τελικά, από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Ευελπίδων ο Αφγανός για τον θάνατο της 38χρονης στην Κυψέλη – Επιμένει πως είναι αθώος και κατηγορεί τον ηλικιωμένο
Ομολόγησε πως έκλεψε τις τραπεζικές κάρτες και το κινητό της και ισχυρίστηκε πως ο ηλικιωμένος τον προέτρεψε να κρύψει τη σορό και του ζήτησε χρήματα για να μην τον καταγγείλει
Αφγανός
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,8% θηλάζει μέχρι τον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού
Το δυσβάσταχτο ψυχολογικό φορτίο για τις νέες μητέρες - Εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και απουσία ουσιαστικού υποστηρικτικού δικτύου στο σπίτι οι κύριοι «ένοχοι» για την διακοπή του θηλασμού
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,8% θηλάζει μέχρι τον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού 5
Επιστρέφει σήμερα η 46χρονη που κατηγορείται για την τραγωδία της Marfin – Στελέχη του ελληνικού FBI τη φέρνουν από τη Βρετανία
Αφού φτάσει στην Ελλάδα, θα κρατηθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης
46χρονη 7
Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου της Ολλανδής τουρίστριας στα Μάλια – Πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την φίλη της
Η 40χρονη έπεσε στο νερό όταν αντιλήφθηκε ότι η φίλη της ένιωσε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε - Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή
Το σημείο όπου η 40χρονη βρήκε τραγικό θάνατο
5
Το πολωμένο μελτέμι που τροφοδότησε τις φωτιές σε Αττική και Βοιωτία: «Από τα ισχυρότερα επεισόδια των τελευταίων 50 χρόνων»
Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί πως πέρα από τη μέγιστη ένταση των ανέμων, το φαινόμενο διήρκησε πολλές συνεχόμενες ημέρες επηρεάζοντας ουσιαστικά το θερμοκρασιακό καθεστώς της ανατολικής Ελλάδας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi 23