Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διήμερη άδεια!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις πόρτες του Κορυδαλλού, για πρώτη φορά μετά την φυλάκισή του για συμμετοχή στην "17 Νοέμβρη" θα περάσει το πρωί της Πέμπτης, 09.11.2017 ο Δημήτρης Κουφοντίνας!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το αίτημα φέρεται να έχει γίνει δεκτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πρωί της Πέμπτης 09.11.20217 ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από την φυλακή. Σημειώνεται, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής τηρείται… σιγή ιχθύος και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται απολύτως.

Τις πληροφορίες μετέδωσε νωρίτερα η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αποκλείεται να πάρει διήμερη άδεια από τις φυλακές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που είναι καταδικασμένος πολλαπλά σε ισόβια για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»), περιμένει αύριο την απάντηση.

Αυτό, προκειμένου να κάνει χρήση (σ.σ. για πρώτη φορά από τη φυλάκισή του) του δικαιώματος της άδειας εξόδου από τη φυλακή

Αργότερα, την είδηση μετέφερε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει: “Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό. Κατόπιν αυτού, αύριο το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού“.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μια αίτηση που θα… ταράξει τα νερά

Το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έρχεται σε μια… ιδιαίτερη συγκυρία. Ενώ, δηλαδή, ο «νόμος Παρασκευόπουλου» βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας.

Μόλις σήμερα και με αφορμή τα πρόσφατα ειδεχθή εγκλήματα (σ.σ. δολοφονία Δώρας Ζέμπερη και Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επιδόθηκαν σε “πόλεμο” ανακοινώσεων για το ζήτημα.

Γενικά, όμως, τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Έτσι, λοιπόν, το αίτημα για άδεια εξόδου που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα απασχολήσει σίγουρα την επικαιρότητα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας (σ.σ. που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία) είχε κάνει αντίστοιχη αίτηση για έξοδο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκείνη είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράσης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χριστ. Ξηρός συνελήφθη, τελικά, από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
8
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
Καιρός αύριο: Σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 26 βαθμούς με μεγαλύτερη πτώση τις βραδινές ώρες
καιρός