Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κόντρες δικαστών με αναρτήσεις φωτιά για «θεσμική εκτροπή»

Δημήτρης Κουφοντίνας

Μια έντονη «εσωτερική» μάχη μαίνεται στους κόλπους των δικαστών μετά και από την ανακοίνωση του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία καλούσε την την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με “φαρμακερή” ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος Εφετών και πρώην μέλος του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών Παν. Λυμπερόπουλος μιλάει για “θεσμική εκτροπή που προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή . Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020”.

Δείτε την ανάρτηση

Φόρουμ δικαστών

Η συζήτηση και τα φαρμακερά βέλη πάντως είναι έντονη και στα ανοιχτά φόρουμ των δικαστών με χαρακτηρικότερη την επισήμανση της Ειρήνης Κατινιώτη, εφέτη και υποψήφιας στις προηγούμενες εκλογές για την Διοίκηση του Πρωτοδικείου, η οποία σύμφωνα με δικαστικές πηγές που το διάβασαν, φέρεται να γράφει απευθυνόμενη στον προεδρο της Ενωσης Δικαστών και “Σεβαστίδη δεν σεβάστηκες την ιστορία του Σώματος και τους συναδέλφους μας που δέχτηκαν σφαίρες αδίστακτων τρομοκρατών. Παραιτήσου- Ειρήνη Κατινιώτη”.

Παραίτηση…

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ως επικεφαλής παράταξης , παραιτήθηκε απο τη θέση του στο ΔΣ, όταν έχασε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου απο την παράταξη Σεβαστίδη. Τότε περιγράφοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε ότι «….αναμετρήθηκαν χωρίς προκαλύμματα και «διπλωματικές» ερμηνείες η θεσμική διαχείριση των κοινών υποθέσεων με σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος με το σχέδιο της μετατροπής με κάθε μέσο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ελεγχόμενο όργανο άσκησης πολιτικής με την διαμόρφωση υπαλληλικής νοοτροπίας και την επιδίωξη σκοπιμοτήτων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις