Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Πρόταση εισαγγελέα να απορριφθεί το αίτημα αναβολής της ποινής του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Πρόταση εισαγγελέα να απορριφθεί το αίτημα αναβολής της ποινής του

Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Λαμίας. 

Η εισαγγελέας, Αγορή Παπακώστα, είπε στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια  προκλήθηκε με τη βούλησή του. Επισήμανε επίσης ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία  της υγείας του κρατουμένου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.

 Παράλληλα, επισήμανε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ τόνισε πως με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.  

 Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη Δημήτρη Κουφοντίνα, που υπογράφεται από την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Θέμη Σοφό, υποβλήθηκε χθες και με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Click4More Περατικός για Κουφοντίνα: «Ο αδελφός μου δεν πρόλαβε να αμυνθεί – Μόνο ένας δειλός σκοτώνει»

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις