Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας – Του δίνουν νέα άδεια

Δημήτρης Κουφοντίνας

– Νέα 48ωρη άδεια αναμένεται να πάρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται σε οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας
– Ο “Λουκάς της 17 Νοέμβρη” ξεκίνησε απεργία πείνας στις 30 Μαΐου ζητώντας τρίτη 48ωρη άδεια
– Αναμένεται να πάρει την άδεια μόλις ανακτήσεις τις δυνάμεις του
– Η πρώτη του αντίδραση μέσα από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Εγκρίθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (14.06.2018) από το Συμβούλιο της φυλακής νέα άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου και η κατάσταση της υγείας του ήταν σε οριακή κατάσταση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να πάρει την τρίτη 48ωρη άδεια μόλις ανακτήσει τις δυνάμεις του και πάρει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται.

Τις τελευταίες δύο ημέρες σύμφωνα με τους γιατρούς η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν σε οριακή κατάσταση.

Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη ενώ σημειώνεται πως συμμετείχε εισαγγελέας που ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.  Η άδεια χορηγείται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον θα σταματήσει την απεργία πείνας, με τον όρο της εμφάνισης μία φορά την ημέρα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τα πρώτα του λόγια

Στο blogspot που διατηρει και μέσω ανάρτησης του γιου του Έκτορα Κουφοντίνα, ο βασικός πρωταγωνιστής της οργάνωσης 17 Νοέμβρη στέλνει το δικό του μήνυμα του!

Ειδικότερα, αναφέρει: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν. Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη. Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας

14/6/18″ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις