Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Από το Εθνικό στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ – Το παρασκήνιο της σύλληψης του

Δημήτρης Λιγνάδης: Από το Εθνικό στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ – Το παρασκήνιο της σύλληψης του

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθεί ενώπιον της 19ης ανακρίτριας την Κυριακή (21.02.2021). Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι εξελίξεις στον καλλιτεχνικό κόσμο είναι καταιγιστικές, καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (20.02.2021) με την κατηγορία των βιασμών κατά συρροήν.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, όταν ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του, ότι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και το πρωί της Κυριακής (21.02.2021) θα βρεθεί ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, όταν και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. 

Τους άφησε την κάρτα του

Νωρίτερα, ο κ. Λιγνάδης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, είχε πάει στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπήρχε ένταλμα σε βάρος του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση των αρχών, αν χρειαστεί. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.

Τελικά, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, παρουσιάστηκε μόνος του. 

Click4More: Δημήτρης Λιγνάδης: Πήγε μόνος του στη ΓΑΔΑ μετά το ένταλμα σύλληψης

 

“Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής, Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε. Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται”, είπε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

 

Πώς έφτασαν στη σύλληψη του

Υπό άκρα μυστικότητα, οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν μεθοδικά, με ταχύτητα, εξετάζοντας μία σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης. Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος του άσκησαν δίωξη για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Click4More: Δικηγόρος Λιγνάδη: «Αρνείται όλες τις κατηγορίες» (video)

 

Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού, που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και εδώ από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις