Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Τα άλλοθι που επικαλείται για τις ημερομηνίες των βιασμών

Δημήτρης Λιγνάδης: Τα άλλοθι που επικαλείται για τις ημερομηνίες των βιασμών

Στις 14:30 δίνει εξηγήσεις ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Αρνείται όλα όσα του προσάπτονται. Ρίχνει στη «μάχη» το ημερολόγιό του για να αποδείξει πως τις ημερομηνίες που κατηγορείται ήταν αλλού.

Σήμερα στις 14:30 ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδονται, μία του 2010 και μία το 2015.

Την ίδια στιγμή, διά του συνηγόρου υπεράσπισης του, Αλέξη Κούγια, έχει από χθες καταθέσει ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ακολουθεί τη γραμμή της πλήρους άρνησης και δια μέσω του κ. Κούγια έχει προαναγγείλει την κατάθεση μηνύσεων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δύο προσώπων που τον κατηγορούν.

«Βρισκόταν σε άλλα μέρη»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα για το οποίο τον κατηγορούν ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη.

Μάλιστα, θα προσκομίσει ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε την καθημερινότητα, τις κινήσεις και τις συναναστροφές του.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που τον τοποθετούν τα φερόμενα θύματά του. 

click4more: Δημήτρης Λιγνάδης: Τηλεοπτική «σύγκρουση» Κούγια και Βλάχου με απειλές για μηνύσεις

«Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του Αυγούστου του 2015, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιό του βρισκόταν ολόκληρο τον Αύγουστο στην Ιθάκη μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του  Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, τους οποίους θα προτάξει και ως μάρτυρες αύριο πριν την απολογία του. 

«Χοντροκομμένη κατασκευή» η δικογραφία

Ήδη, ο κ. Κούγιας έχει δώσει το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει, χαρακτηρίζοντας τη δικογραφία «χοντροκομμένη κατασκευή». 

Επιπλέον, ήδη από την κατατεθείσα ένσταση ακυρότητας κάνει λόγο για απουσία φωτογραφιών, ιατροδικαστικών εκθέσεων, μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω κάποιου social media, εκ των οποίων θα ήταν δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλόμενων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις