Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δημητσάνα, ένα ορεινό στολίδι που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή

Δημητσάνα, ένα ορεινό στολίδι που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να εξερευνήσεις λίγο πιο ορεινούς προορισμούς και μάλιστα όχι πολύ μακριά από την Αθήνα. Η Πελοπόννησος έχει πολλές τέτοιες γωνιές και χωριά, ιδανικά ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο.

Μια από αυτές είναι το χωριό των δύο λόφων που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία. Ο λόγος για τη Δημητσάνα.

Ένας προορισμός που διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα των χωριών της περιοχής. Το χωριό των δύο λόφων όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο εμπειριών και διαμονής όλες τις εποχές του χρόνου.

Σκαρφαλωμένη στα 950 μέτρα υψόμετρο, η Δημητσάνα είναι πράγματι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους και προσφέρει μοναδική θέα στον επισκέπτη. Είναι μια ιστορική γωνιά της Αρκαδίας η οποία μεταφέρει ολοζώντανους τους θρύλους και τους μύθους από το παρελθόν στο σήμερα.

Ο επισκέπτης κάνει ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία της περπατώντας στα στενά της και θαυμάζοντας τα πέτρινα κτήριά της. Η φύση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου φυσικά ξεχωρίζει καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες.

Ο διατηρητέος οικισμός της Δημητσάνας έχει αναπτυχθεί στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία Τεύθιδα. Ένα τοπίο συγκλονιστικής ομορφιάς που μπορεί από μόνο του να σε χαλαρώσει απολαμβάνοντας στο βάθος τον Ταΰγετο.

Αν επισκεφθείς τη Δημητσάνα, αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το Εκκλησιαστικό Μουσείο που ήταν το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ αλλά και βιβλιοθήκη με περισσότερους από 35.000 τόμους, σπάνιες εκδόσεις και πλούσιο ιστορικό αρχείο.

Και φυσικά δε γίνεται να μην φωτογραφηθείς στο πασίγνωστο ρολόι δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις