Ελλάδα

Δημόπουλος για 3η δόση εμβολίου: Πιθανόν και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επιστροφή των εκδρομέων θα φέρει και αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα τονίζουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος είναι «φυσικό να περιμένουμε ότι με τη μαζική επιστροφή θα υπάρχει αύξηση στα αστικά κέντρα. Μας ανησυχεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

«Όταν λέμε ‘δεν είναι άτρωτος’ εννοούμε ότι μπορεί να μολυνθεί και να μεταδόσει αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να χρειαστεί νοσηλεία και πολύ μικρότερη να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όσον αφορά την ανοσία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται θα βοηθήσει η τρίτη δόση. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να συμβεί και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες. Στις ΗΠΑ υπάρχει σύσταση για 3η δόση, περιμένουμε τις εγκρίσεις από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων».

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά «φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς».

Ποιοι θα κάνουν 3η δόση από 1η Σεπτεμβρίου

-Καρκινοπαθείς

-Ασθενείς σε ανοσοκαταστολή (λαμβάνουν θεραπείες)

-Μεταμοσχευμένοι

-Νεφρική ανεπάρκεια

Η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει 4 εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση εμβολιασμού ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό αναμένεται έγκριση.

«Οι περισσότεροι λένε ότι φοβούνται τις μακροχρόνιες συνέπειες. Το εμβόλιο εκθέτει τον οργανισμό μας σε μια πρωτείνη. Η πιθανότητα να μου δημιουργήσει αυτό πρόβλημα τέσσερα χρόνια μετά, δεν υφίσταται. Αν κολλήσω κορονοϊό και δεν πάω νοσοκομείο κλπ τι έχει συμβεί στον οργανισμό μου; έχω εκτεθεί στην ίδια πρωτεϊνη. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που να φοβάται τι θα γίνει στον οργανισμό του μετά την νόσηση του ιού; Είναι τελείως παράλογο αυτό. Το εμβόλιο μας προστατεύει, δεν έχει κάποιο μηχανισμό που μπορεί να μας κάνει μακροχρόνιες συνέπειες. Αυτή η σπέκουλα δημιουργήθηκε από έναν ψεύτη συνάδελφό μας που δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αποσύρθηκε και ο άνθρωπος αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος».

Στην κουβέντα μπήκε και ο κ. Κωνσταντίνου μέλος σωματείου ΕΚΑΒ Αθήνας. Μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως είπε «οι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί. 17 μήνες δίνουμε αγώνα μάχης απέναντι στον κορωνοϊό. Έχω εμβολιαστεί, δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού. Στο ΕΚΑΒ αντιδρούμε και ως υγειονομικοί. Η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει την ψυχή τους 17 μήνες. Και στους 17 μήνες η κυβέρνηση του απολύει, τους βγάζει σε αναστολή.»

«Το ερώτημα είναι ότι σε μια υγειονομική κρίση η κυβέρνηση πρέπει να έχει τους εργαζόμενους δίπλα της. Οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουμε δώσει αγώνες για ενίσχυση του ΕΣΥ,να ενισχυθούμε με Μέσα.», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε όλους τους υγειονομικούς», ανέφερε από πλευράς του ο κ. Δημόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απόπειρα δολοφονίας στη Δροσιά: «Η 27χρονη χειραγωγούσε τον 29χρονο και έγινε ό,τι έγινε» λέει φίλη του δράστη
Την 27χρονη πρώην σύζυγο του 38χρονου και νυν σύντροφο του 29χρονου κατηγορούν οι πλευρές θύματος και δράστη για την απόπειρα δολοφονίας που έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο και τον δεύτερο στη φυλακή
Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον 38χρονο στη Δροσιά
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την προσωρινή παύση προέδρου Εφετών
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της δικαστικής ανεξαρτησίας και, τελικά, της ίδιας της ποιότητας της Δικαιοσύνης σε μια δημοκρατική κοινωνία» τονίζει ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 7
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές της 54χρονης και του 26χρονου – Το ενδεχόμενο αυτοχειρίας και τα κατασταλτικά φάρμακα
Οι αρχές «βλέπουν» δολοφονία του Ολύμπιου από την μητέρα του και αυτοχειρία - Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να κάνει ο 65χρονος Ιταλός
Ο 26χρονος Ολύμπιος, η 54χρονη μητέρα του, Μαρία και το σπίτι στο Αίγιο όπου εντοπίστηκαν νεκροί