Ελλάδα

Δημόπουλος για 3η δόση εμβολίου: Πιθανόν και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επιστροφή των εκδρομέων θα φέρει και αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα τονίζουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος είναι «φυσικό να περιμένουμε ότι με τη μαζική επιστροφή θα υπάρχει αύξηση στα αστικά κέντρα. Μας ανησυχεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

«Όταν λέμε ‘δεν είναι άτρωτος’ εννοούμε ότι μπορεί να μολυνθεί και να μεταδόσει αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να χρειαστεί νοσηλεία και πολύ μικρότερη να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όσον αφορά την ανοσία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται θα βοηθήσει η τρίτη δόση. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να συμβεί και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες. Στις ΗΠΑ υπάρχει σύσταση για 3η δόση, περιμένουμε τις εγκρίσεις από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων».

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά «φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς».

Ποιοι θα κάνουν 3η δόση από 1η Σεπτεμβρίου

-Καρκινοπαθείς

-Ασθενείς σε ανοσοκαταστολή (λαμβάνουν θεραπείες)

-Μεταμοσχευμένοι

-Νεφρική ανεπάρκεια

Η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει 4 εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση εμβολιασμού ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό αναμένεται έγκριση.

«Οι περισσότεροι λένε ότι φοβούνται τις μακροχρόνιες συνέπειες. Το εμβόλιο εκθέτει τον οργανισμό μας σε μια πρωτείνη. Η πιθανότητα να μου δημιουργήσει αυτό πρόβλημα τέσσερα χρόνια μετά, δεν υφίσταται. Αν κολλήσω κορονοϊό και δεν πάω νοσοκομείο κλπ τι έχει συμβεί στον οργανισμό μου; έχω εκτεθεί στην ίδια πρωτεϊνη. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που να φοβάται τι θα γίνει στον οργανισμό του μετά την νόσηση του ιού; Είναι τελείως παράλογο αυτό. Το εμβόλιο μας προστατεύει, δεν έχει κάποιο μηχανισμό που μπορεί να μας κάνει μακροχρόνιες συνέπειες. Αυτή η σπέκουλα δημιουργήθηκε από έναν ψεύτη συνάδελφό μας που δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αποσύρθηκε και ο άνθρωπος αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος».

Στην κουβέντα μπήκε και ο κ. Κωνσταντίνου μέλος σωματείου ΕΚΑΒ Αθήνας. Μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως είπε «οι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί. 17 μήνες δίνουμε αγώνα μάχης απέναντι στον κορωνοϊό. Έχω εμβολιαστεί, δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού. Στο ΕΚΑΒ αντιδρούμε και ως υγειονομικοί. Η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει την ψυχή τους 17 μήνες. Και στους 17 μήνες η κυβέρνηση του απολύει, τους βγάζει σε αναστολή.»

«Το ερώτημα είναι ότι σε μια υγειονομική κρίση η κυβέρνηση πρέπει να έχει τους εργαζόμενους δίπλα της. Οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουμε δώσει αγώνες για ενίσχυση του ΕΣΥ,να ενισχυθούμε με Μέσα.», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε όλους τους υγειονομικούς», ανέφερε από πλευράς του ο κ. Δημόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» φάρμακα και ψεύτικοι γιατροί σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα – Άρρωστοι με ανίατες ασθένειες σταμάτησαν θεραπείες, έρευνα και στην Αττική
Επιτήδειοι που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη υπόσχονταν μέσω διαδικτύου θεραπείες για σοβαρές και ανίατες ασθένειες - Τζίρος πάνω από 240.000 ευρώ
Κάποια από τα ψεύτικα φάρμακα και συμπληρώματα
13
Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα στη Μάνη – Ψάχνουν τον σύζυγό της στις ΗΠΑ για να τον συλλάβουν
Αν και δεν έχει βρεθεί η σορός της 57χρονης, οι δικαστικές Αρχές θεωρούν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του συζύγου της για ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
H 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων τύπου γουρούνας, λέγοντας ότι «χρειάζεται πλήρης απαγόρευση αυτού του είδους οχήματος από τη χώρα»
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση 9
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
24
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους