Ελλάδα

Δημόπουλος για 3η δόση εμβολίου: Πιθανόν και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επιστροφή των εκδρομέων θα φέρει και αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα τονίζουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος είναι «φυσικό να περιμένουμε ότι με τη μαζική επιστροφή θα υπάρχει αύξηση στα αστικά κέντρα. Μας ανησυχεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

«Όταν λέμε ‘δεν είναι άτρωτος’ εννοούμε ότι μπορεί να μολυνθεί και να μεταδόσει αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να χρειαστεί νοσηλεία και πολύ μικρότερη να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όσον αφορά την ανοσία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται θα βοηθήσει η τρίτη δόση. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να συμβεί και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες. Στις ΗΠΑ υπάρχει σύσταση για 3η δόση, περιμένουμε τις εγκρίσεις από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων».

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά «φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς».

Ποιοι θα κάνουν 3η δόση από 1η Σεπτεμβρίου

-Καρκινοπαθείς

-Ασθενείς σε ανοσοκαταστολή (λαμβάνουν θεραπείες)

-Μεταμοσχευμένοι

-Νεφρική ανεπάρκεια

Η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει 4 εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση εμβολιασμού ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό αναμένεται έγκριση.

«Οι περισσότεροι λένε ότι φοβούνται τις μακροχρόνιες συνέπειες. Το εμβόλιο εκθέτει τον οργανισμό μας σε μια πρωτείνη. Η πιθανότητα να μου δημιουργήσει αυτό πρόβλημα τέσσερα χρόνια μετά, δεν υφίσταται. Αν κολλήσω κορονοϊό και δεν πάω νοσοκομείο κλπ τι έχει συμβεί στον οργανισμό μου; έχω εκτεθεί στην ίδια πρωτεϊνη. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που να φοβάται τι θα γίνει στον οργανισμό του μετά την νόσηση του ιού; Είναι τελείως παράλογο αυτό. Το εμβόλιο μας προστατεύει, δεν έχει κάποιο μηχανισμό που μπορεί να μας κάνει μακροχρόνιες συνέπειες. Αυτή η σπέκουλα δημιουργήθηκε από έναν ψεύτη συνάδελφό μας που δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αποσύρθηκε και ο άνθρωπος αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος».

Στην κουβέντα μπήκε και ο κ. Κωνσταντίνου μέλος σωματείου ΕΚΑΒ Αθήνας. Μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως είπε «οι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί. 17 μήνες δίνουμε αγώνα μάχης απέναντι στον κορωνοϊό. Έχω εμβολιαστεί, δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού. Στο ΕΚΑΒ αντιδρούμε και ως υγειονομικοί. Η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει την ψυχή τους 17 μήνες. Και στους 17 μήνες η κυβέρνηση του απολύει, τους βγάζει σε αναστολή.»

«Το ερώτημα είναι ότι σε μια υγειονομική κρίση η κυβέρνηση πρέπει να έχει τους εργαζόμενους δίπλα της. Οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουμε δώσει αγώνες για ενίσχυση του ΕΣΥ,να ενισχυθούμε με Μέσα.», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε όλους τους υγειονομικούς», ανέφερε από πλευράς του ο κ. Δημόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Για τρίτη φορά καταθέτει ο ενοικιαστής για την εξαφάνιση της 45χρονης – Στο κάδρο των ερευνών το υλικό από τις κάμερες
Για τρίτη φόρα κλήθηκε να καταθέσει ο ενοικιαστής της Σταυρούλας Λεβεντάκη στην αστυνομία στα Χανιά μετά την εξαφάνισή της, με τον...
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 9
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλους: Συστήνουμε ψυχραιμία και προσοχή – Δεν τους πλησιάζουμε και δεν τους τρώμε
«Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα social media περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους, τα οποία αφενός δεν επιβεβαιώνονται, αφετέρου πυροδοτούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) 10
Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατάω στον δρόμο με τα παιδιά μου και βλέπω απέναντί μου τον Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα, τι θα πρέπει να κάνω;
«Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την απελπισία και την απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να έρθει στη θέση μας»
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
58