Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημόπουλος στο Live News: Ανησυχία για τα απροσδιόριστα κρούσματα και τους ασυμπτωματικούς

Δημόπουλος στο Live News: Ανησυχία για τα απροσδιόριστα κρούσματα και τους ασυμπτωματικούς

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS και το Νίκο Ευαγγελάτο για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και πόσο αυτή θα έπρεπε να μας ανησυχεί

Ο κ. Δημόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στην έως τώρα διαχείριση της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να υπάρχει.

«Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και σήμερα έχουμε πάει πολύ καλά. Κατά ένα μέρος η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται στον αυξημένο αριθμό ελέγχων.

Υπάρχει μια ανησυχία για περιπτώσεις που δεν μπορούν να συνδεθούν με συγκεκριμένες δομές αναγκαστικού συγχρωτισμού. Δημιουργεί μια εύλογη ανησυχία ο μεγάλος συγχρωτισμός που παρατηρήθηκε το τριήμερο, καθώς υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί φορείς», υπογράμμισε.

«Είναι σωστές οι επιφυλάξεις. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, θα πρέπει κανείς να βλέπει βδομάδα με τη βδομάδα. Ο ιός υπάρχει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις έρευνες για το εμβόλιο ανέφερε πως: «Όση πρόοδος και να υπάρχει σχετικά με το εμβόλιο χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις.Πρώτα το θέμα της ασφάλειας. Χρειάζονται έλεγχοι. Δεύτερο η αποτελεσματικότητα. Και τρίτο η δυνατότητα μαζικής παραγωγής σε αστρονομικά νούμερα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έχουμε το εμβόλιο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις