Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημόπουλος στο Live News: Οι πρώτες αναλύσεις για το εμβόλιο – Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων (video)

Θάνος Δημόπουλος

Την ώρα που οι εξελίξεις με το εμβόλιο σκορπούν ελπίδες, οι 2.752 μολύνσεις Covid19 και οι 43 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα τρομάζουν. Για όλα αυτά μιλά ο καθηγητής Θάνος Δημόπουλος στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο αλλά και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας με την τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων λέει στο Live News: “Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το εμβόλιο είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. Το εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 60 – 70%.

Άρα αυτό που διαβάσαμε για αποτελεσματικότητα 90% είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αν ισχύει αυτό, με τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της Ελλάδας θα πετύχουμε ουσιαστική κάμψη της πανδημίας και μπορούμε να ελπίζουμε σε εκρίζωσή της”, σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

“Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε εκθετική αύξηση με ταχεία διασπορά του ιού στην κοινωνία. Αυτό κάνει σχεδόν αδύνατη την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες κορονοϊού, αλλά και ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αυτά δημιουργούν πίεση στο σύστημα υγείας δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθούν και οι υπόλοιποι ασθενείς”, ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Click4more: Κορονοϊός: Σκληρότερο lockdown από τις 21:00 το βράδυ ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς!

“Καταβάλλεται προσπάθεια όχι μόνο στη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και στελέχωσής τους. Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η διαφάνεια στις επιλογές, αλλά δημιουργούν καθυστέρηση”, κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του καθηγητή Δημόπουλου στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις