Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015 : Mάθε που ψηφίζεις – Υπουργείο Εσωτερικών (εφαρμογή)

Δημοψήφισμα 2015 : Mάθε που ψηφίζεις – Υπουργείο Εσωτερικών (εφαρμογή)

Mάθε που ψηφίζεις για το Δημοψήφισμα 2015 –  Υπουργείο Εσωτερικών: Στις 7 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί επί του ερωτήματος για τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση.  Στην περίπτωση που η διαφορά του “ναι” με το “όχι” δεν είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, αναμένεται περί τις 21.00 να υπάρχει σαφής εικόνα για τα Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος 2015.

 

Σε δύο περίπου ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή περίπου στις 21:00, αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα για το Δημοψήφισμα 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Singular Logic.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

br />

Βασική προϋπόθεση για ασφαλές αποτέλεσμα στις 21:00 είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο, ωστόσο, εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα παράτασης της εκλογικής διαδικασίας έως και κατά δύο ώρες, σε εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ακόμη ουρές εκλογέων. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις απαγορεύεται η μετάδοση αποτελεσμάτων πριν κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το 
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.
Παράλληλα, με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500.
Μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, στον τόπο όπου υπηρετούν θα ψηφίσουν την Κυριακή (5/7) οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ’ αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε