Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: ΝΑΙ ή ΟΧΙ – Η κρίσιμη ψηφοφορία

Δημοψήφισμα 2015: ΝΑΙ ή ΟΧΙ – Η κρίσιμη ψηφοφορία

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  : Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη ψηφοφορία για το δημοψήφισμα 2015 σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι εταίροι μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 2 το μεσημέρι στις κάλπες είχε προσέλθει το 35% του εκλογικού σώματος. Ναι ή όχι; Τι θα επικρατήσει τελικά; 

Σημειώνεται ότι οι κάλπες κλείνουν στις 7 το βράδυ. Σε δύο περίπου ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή περίπου στις 21:00, αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα για το Δημοψήφισμα 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Singular Logic.

 
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


 

Βασική προϋπόθεση για ασφαλές αποτέλεσμα στις 21:00 είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο, ωστόσο, εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα παράτασης της εκλογικής διαδικασίας έως και κατά δύο ώρες, σε εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ακόμη ουρές εκλογέων. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις απαγορεύεται η μετάδοση αποτελεσμάτων πριν κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.
Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε