Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από πτώση δέντρων

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από πτώση δέντρων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προχωρήσει σε αποζημίωση των ιδιοκτητών εκείνων των αυτοκινήτων τα οποία υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής οι δύο προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης σε όχημα είναι:

Πρώτον, η πρόκληση της ζημίας να οφείλεται σε πτώση δέντρου, το οποίο είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και δεύτερον, η ζημιά του οχήματος να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για αποζημίωση αναφέροντας τον χρόνο, τον τόπο και την πρόκληση της ζημιάς. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να συνοδεύουν τη σχετική αίτηση για αποζημίωση είναι: φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή άλλο αντίστοιχο έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός κυκλοφορίας και ο τύπος του οχήματος (μοντέλο-παλαιότητα-κυβισμός), φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό του συμβάντος, έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή απόσπασμα ημερήσιου δελτίου οχήματος της Άμεσης Δράσης ή βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γραπτή εκτίμηση κόστους/προσφορά ή τιμολόγιο επισκευής από συνεργείο, φωτοτυπία ασφαλιστήριου συμβολαίου καλύψεως ζημιών και υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα δεν έχει αποζημιωθεί για τη συγκεκριμένη ζημιά από άλλη πηγή.

Ακόμη μαζεύουν δέντρα και κλαδιά στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Η πτώση των δέντρων και των κλαδιών από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» την περασμένη εβδομάδα, ήταν τόσο μεγάλη ώστε στην περιοχή του Παπάγου και του Χολαργού ακόμη συνεχίζεται η προσπάθεια στους δρόμους για την περισυλλογή τους. Μάλιστα οι άνθρωποι του Δήμου λένε πως ο όγκος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προέκυψε πέρυσι με τη «Μήδεια».

Δίνοντας προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα σημεία, αυτή η στιγμή επιχειρούν 3 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών από το πρωί έως το μεσημέρι, 2 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, 1 τριαξονικό απορριμματοφόρο/πρέσα, 1 ανατρεπόμενο φορτηγό, 1 όχημα/φορτηγό για στενά σημεία, 1 JCB από την Περιφέρεια Αττικής, 1 μεγάλο φορτηγό από την Περιφέρεια Αττικής και από την ερχόμενη Δευτέρα (7/2) θα επιχειρούν επιπλέον 2 φορτηγά με αρπάγη και 1 JCB. Παράλληλα με όλα αυτά, 2 οχήματα καλαθοφόρα κόβουν και κλαδεύουν επικίνδυνα δέντρα. Τόσο το δημοτικό προσωπικό, όσο και τα ιδιωτικά συνεργεία που έχει μισθώσει ο Δήμος, εργάζονται ανελλιπώς και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από την πτώση δέντρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για αποζημίωση, αναφέροντας τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας τους. Ως προϋποθέσεις έχουν τεθεί η ζημιά να οφείλεται σε πτώση δέντρου, που είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και το όχημα να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις