Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ασφαλτοστρώσεις κομβικών δρόμων σε κέντρο και γειτονιές μέσα στο καλοκαίρι – Κ. Ζέρβας: «Καλύτεροι δρόμοι, καλύτερη ποιότητα ζωής»

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ασφαλτοστρώσεις κομβικών δρόμων σε κέντρο και γειτονιές μέσα στο καλοκαίρι – Κ. Ζέρβας: «Καλύτεροι δρόμοι, καλύτερη ποιότητα ζωής»

Σε δεκάδες ασφαλτοστρώσεις κομβικών δρόμων στο κέντρο και σε όλες τις γειτονιές της πόλης πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική συμφωνία – πλαίσιο, ύψους ενός εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση του εκτεταμένου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων υπέγραψε σήμερα (27/06) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Μέσα στο καλοκαίρι, όταν η πόλη θα είναι άδεια ή τουλάχιστον δεν θα είναι τόσο γεμάτη, κεντρικοί δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν. Στόχος είναι να έχουμε καλύτερους δρόμους, καλύτερη κυκλοφορία, καλύτερη ποιότητα ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο κόσμος ζητάει να φτιαχτούν οι δρόμοι μας. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζουμε τις ασφαλτοστρώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα και όπως βλέπουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ρίξει την περισσότερη άσφαλτο που έχει δει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την τελευταία δεκαετία.

Μέσα στο καλοκαίρι, που είναι μια πολύ καλή περίοδος για την ανακατασκευή οδοστρωμάτων, έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να πάμε σε κεντρικές αρτηρίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με τη μικρότερη δυνατή όχληση θα κάνουμε εργασίες μέσα στη θερινή περίοδο και οι πολίτες θα δουν από Σεπτέμβριο τις κεντρικές αρτηρίες ανανεωμένες και πιο ασφαλείς για τις μετακινήσεις τους», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Έναρξη έργων από τη Λαμπράκη

Το νέο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων θα ξεκινήσει από την οδό Λαμπράκη, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Μέσα στο καλοκαίρι έργα ασφαλτόστρωσης θα γίνουν και σε πολλούς άλλους κεντρικούς δρόμους, μεταξύ των οποίων η Τσιμισκή και η Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις στις λωρίδες όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, αλλά και η Γεωργίου Παπανδρέου (Σοφούλη – όρια του Δήμου), η Βασιλίσσης Όλγας, η Παπαναστασίου κ.ά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις