Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Εμβόλιο, Λιγνάδης και lockdown (video)

lockdown

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορoνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Στα θετικά καταγράφεται πως οι 8 στους 10 θέλουν να κάνουν το εμβόλιο ενώ τους προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Στο θέμα των σεξουαλικών αποκαλύψεων με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την στάση τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πολιτικό κομμάτι της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ακλόνητος ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που μετρά ένα ποσοστό 25%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη και αλώβητη καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ψηλά και στις 15 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει ένα ποσοστό 38% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% το ΜεΡΑ25 με 3%, άλλο κόμμα λέει το 8% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10%.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις