Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: 8.000 κρούσματα κορονοϊού και 60 νεκροί στα τέλη Σεπτέμβρη

Μονοκλωνικά αντισώματα

Ιδιαίτερα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μιλώντας για ραγδαία αύξηση σε κρούσματα και θανάτους σε λίγες μόνο εβδομάδες.  

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως στα τέλη Σεπτέμβρη θα έχουμε 60 νεκρούς καθημερινά και τουλάχιστον 7.000 με 8.000 κρούσματα κορονοϊού: «Ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο, έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός».

Έσπευσε να τονίσει πως πλέον: «Έχουμε μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας τώρα, στο 2ο κύμα δεν τα είχαμε».

 

Σημείωσε πως τόσο η μετάλλαξη Δέλτα όσο και η χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες θα φανούν έντονα σε επίπεδο κρουσμάτων από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η κορύφωση θα έρθει στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου με 7.000 και 8.000 κρούσματα.

Όπως είπε ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτή η πρόβλεψη είναι να «καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

«Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δυο εβδομάδες, μετά στις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων» σημείωσε

Τόνισε, πως ναι μεν θα υπάρξει πίεση αλλά το σύστημα υγείας έχει αποδείξει ότι αντέχει.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έσπευσε να σημειώσει πως δεν θα χρειαστούν γενικευμένα μέτρα, γιατί θα έχουμε υψηλό επίπεδο ανόσιας φυσικής και τεχνητής: «Ωστόσο, θα έχουμε πάνω από 60 θανάτους της ημέρα, είναι φόρος ζωής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις