Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Κάτω από 10.000 κρούσματα τέλη Μαρτίου – Τι είπε για τις μάσκες

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Κάτω από 10.000 κρούσματα τέλη Μαρτίου – Τι είπε για τις μάσκες

Επιστροφή σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊό σε έναν περίπου μήνα «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε πως στο τέλος Μαρτίου τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 10.000, λέγοντας πως: «Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες».

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια.»

 

Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις