Ελλάδα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: «Ακόμα και μηδενικά κρούσματα τον Απρίλη αν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σφυροκοπά όλη τη χώρα με τους δείκτες της πανδημίας να παραμένουν σκληροί.

Ωστόσο, «τις τελευταίες 3 ημέρες έχουμε μια επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της ‘Όμικρον», είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ακόμα σε αυξητική πορεία».

Ο καθηγητής βλέπει την κορύφωση του τωρινού κύματος γύρω στις 20 Γενάρη, με το «ταβάνι» των κρουσμάτων να φτάνει περίπου στα 53.000.

Η κάμψη αυτή οφείλεται τόσο στους εμβολιασμούς οι οποίοι έχουν αυξηθεί, όσο και στη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα.

«Χρειάζεται τα μέτρα να διατηρηθούν μέχρι τέλος του μήνα αλλά χρειάζεται και εμείς να εφαρμόζουμε τα μέτρα με σύνεση. Είναι στο χέρι μας, μπορούμε να νικήσουμε αυτήν τη μάχη. Ας ‘φωτιστούμε’ και ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική χωρίς εμμονές».

Φως στο τούνελ βλέπει ο καθηγητής, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, «θα έχουμε αφήσει πίσω μας την ‘Όμικρον’, θα έχουμε δηλαδή χαμηλά κρούσματα γύρω στις 20 Φλεβάρη και θα μπορούμε να μιλάμε για μηδενικά γύρω στις 20 Απριλίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Πάρκο Γουδή: «Ορφανό» από τον Απρίλιο το παλιό κτίριο του θεάτρου Badminton που «λαμπάδιασε» στην καρδιά της πόλης – Συγκλονιστικές εικόνες και ερωτήματα
«Καμπανάκι» των ειδικών για τους καπνούς από τη μεγάλη φωτιά - Να μην φέρνουν οι πολίτες «την τοξικότητα μέσα στο σπίτι τους»
Φωτιά στο Πάρκο Γουδή: «Ορφανό» από τον Απρίλιο το παλιό κτίριο του θεάτρου Badminton που «λαμπάδιασε» στην καρδιά της πόλης – Συγκλονιστικές εικόνες και ερωτήματα
9
Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο: Χώρισε, έμαθε kick boxing και ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Κρήτη για να ξυλοκοπήσει την πρώην του
Μετά τον χωρισμό τους, ο 27χρονος ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη προκειμένου να εκπαιδευτεί στο kick boxing, ενώ η 25χρονη ξεκίνησε νέα σχέση με την οποία ταξίδεψε στην Κρήτη για διακοπές
iStock