Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Προτιμότερο να θυσιάσουμε τις Απόκριες για να «σώσουμε» το Πάσχα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Προτιμότερο να θυσιάσουμε τις Απόκριες για να «σώσουμε» το Πάσχα

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στις Απόκριες αλλά και στο ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Στην ερώτηση αν θα ακυρωθούν οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης και σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

 

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου η οποία σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα με αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε όσους συμμετέχουν.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον υψηλό αριθμό θανάτων λέγοντας πως: «Δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις